• FitnessTjejen

    Gasspis.. Hjälp!

    Hej behöver verkligen hjälp :)! Älskar att baka och laga mat, men nu e det så att min kille har gasspis i sin lägenhet o jag har aldrig lagat någonting i en gasugn..:(

    spisen funkar ju utmärkt, men ugnen... Någon som har några bra tips om hur man ska göra? Och vad man ska tänka på när man bakar eller ska gratinera någonting?
    Hur vet man när det är lagom varmt?

    Alla tips uppskattas :)!

  • Svar på tråden Gasspis.. Hjälp!
  • Tant Green

    Köp en ugnstermometer! Jag har aldrig någon koll annars på när det är lagom varmt, temperatursiffrorna stämmer inte speciellt bra i vår ugn åtminstone.

    Annars tycker jag det funkar bra med sånt som ska stå inne länge (uppåt 30 minuter eller mer), t.ex potatisgratäng, så att det hinner få lite färg. Sånt som står inne kort tid (kanelbullar, varma mackor) blir väldigt bleka men de smakar ju som vanligt förstås. Det enda jag har lyckats baka är stora limpor, småbullar ser som sagt väldigt tråkiga ut.

Svar på tråden Gasspis.. Hjälp!