• lycra

    Tips på hur lyckas med grillad kyckling!

    Hade tänkt köpa en fryst kyckling & laga till själv. Har ni några tips på hur man får skinnet krispigt? Nån god glasyr/marinad? Alla tips mottages jättegärna!!! =)

  • Svar på tråden Tips på hur lyckas med grillad kyckling!
  • Fruxo

    sorry äter inte skinnet, kanske honung el sirap på. när jag gör revben har jag honung el sirap på mot slutet då brukar dom få en god yta.

  • Cora2005

    Jo....
    Det här är GOTT!

    Kyckling marinad/glace
    Det här behövs:
    2 dl ljus sirap
    1 tsk mald koriander
    1 tsk mald kummin
    2 pressade vitlöksklyftor
    ½ tsk finhackad ingefära
    1 liten finhackad röd chili
    1 msk kalvfond, Bong
    2 dl vatten

    Gör så här:

    Koka ihop marinaden några minuter.
    Låt svalna.
    Marinera kycklingen 12 timmar.
    Häll marinaden i en kastrull och koka ihop tills ca 1 ½ dl återstår.
    Grilla kycklingen och pensla med marinaden.

  • lycra

    så det är sirap eller honung som gör den så krispig & god?

  • Cora2005

    Ohhhh...här är recept pá ännu en GOD marinad!

    Syrlig, frisk marinad

    1 dl olja
    1 msk honung
    1 msk rivet limeskal
    3 msk soja
    1 krm svartpeppar
    2 krm vitpeppar
    salt efter eget tycke
    2 krm citronpeppar
    2 krm chilipulver
    2 msk Caj P:s grillkrydda

    Låt kryddorna dra in i oljan i någon timme, pensla på kycklingen och ev grönsaker och låt dra i minst två timmar

  • Lacrima

    Jag tycker det brukar kunna räcka med att krydda för att få skinnet krispigt...

  • vofflan

    Jag delar kyklingen och penslar den med kaj p grillolja
    200 grader och 1 timme (ca) penslar kanske nån extra gång

    Barna och sambon slåss om skinnet det är så krispit och gott

  • systernegativ

    sist delade vi kycklingen (som förstås ska ha tinat!) och kryddade järnet med santa marias grillkrydda. sen fick den stå i ugnen tills dess att det blev dags att slå på riset, då tog vi ut den och penslade med marinad gjord på soya, grillolja original, sweet chili-sås, säkert lite peppar och andra kryddor och kanske nåt mer, minns inte exakt.

    den kycklingen blev faktiskt riktigt god i all sin enkelhet :)

  • systernegativ

    justja. 175 grader och typ en timme i ugnen. när vi tog ut den för att pensla delade sambon den i mindre bitar (2 lår, 2 vingar, 2 bröstbitar) så att marinaden kom åt överallt.

    åh vad hungrig jag blev nu!

Svar på tråden Tips på hur lyckas med grillad kyckling!