Tips på hur lyckas med grillad kyckling!
Hade tänkt köpa en fryst kyckling & laga till själv. Har ni några tips på hur man får skinnet krispigt? Nån god glasyr/marinad? Alla tips mottages jättegärna!!! =)
Hade tänkt köpa en fryst kyckling & laga till själv. Har ni några tips på hur man får skinnet krispigt? Nån god glasyr/marinad? Alla tips mottages jättegärna!!! =)
nehepp =)
ingen som äter kyckling?
sorry äter inte skinnet, kanske honung el sirap på. när jag gör revben har jag honung el sirap på mot slutet då brukar dom få en god yta.
Jo....
Det här är GOTT!
Kyckling marinad/glace
Det här behövs:
2 dl ljus sirap
1 tsk mald koriander
1 tsk mald kummin
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk finhackad ingefära
1 liten finhackad röd chili
1 msk kalvfond, Bong
2 dl vatten
Gör så här:
Koka ihop marinaden några minuter.
Låt svalna.
Marinera kycklingen 12 timmar.
Häll marinaden i en kastrull och koka ihop tills ca 1 ½ dl återstår.
Grilla kycklingen och pensla med marinaden.
så det är sirap eller honung som gör den så krispig & god?
Ohhhh...här är recept pá ännu en GOD marinad!
Syrlig, frisk marinad
1 dl olja
1 msk honung
1 msk rivet limeskal
3 msk soja
1 krm svartpeppar
2 krm vitpeppar
salt efter eget tycke
2 krm citronpeppar
2 krm chilipulver
2 msk Caj P:s grillkrydda
Låt kryddorna dra in i oljan i någon timme, pensla på kycklingen och ev grönsaker och låt dra i minst två timmar
Jag tycker det brukar kunna räcka med att krydda för att få skinnet krispigt...
Jag delar kyklingen och penslar den med kaj p grillolja
200 grader och 1 timme (ca) penslar kanske nån extra gång
Barna och sambon slåss om skinnet det är så krispit och gott
sist delade vi kycklingen (som förstås ska ha tinat!) och kryddade järnet med santa marias grillkrydda. sen fick den stå i ugnen tills dess att det blev dags att slå på riset, då tog vi ut den och penslade med marinad gjord på soya, grillolja original, sweet chili-sås, säkert lite peppar och andra kryddor och kanske nåt mer, minns inte exakt.
den kycklingen blev faktiskt riktigt god i all sin enkelhet :)
justja. 175 grader och typ en timme i ugnen. när vi tog ut den för att pensla delade sambon den i mindre bitar (2 lår, 2 vingar, 2 bröstbitar) så att marinaden kom åt överallt.
åh vad hungrig jag blev nu!
tack för alla tips!! fler?