Lasagne i långpanna el två ugnsfasta formar?
Ska bjuda ca 15 pers på lasagne nästa helg, tänkte jag.
Är osäker på hur jag ska göra, brukar aldrig laga mat till så många... Ska jag använda mig av två större ugnsfasta formar eller av långpannan? Långpannan är 5-6 cm djup så det är inget problem med det men plåt bränner ju på ett helt annat sätt än glas och keramik så jag är rädd för att det ska bli bränt och/eller torrt...
Fördelen med långpannan är ju att då kan jag göra allt på en gång, gör jag i formarna så får jag ställa in en i taget så då tar det ju längre tid... men å andra sidan så lär väl knappast en lasagne kallna på 45 min medan den andra blev färdig. Eller...?
Tänkte dessutom göra köttfärssåsen dagen innan och värma upp den lite innan jag på lördagen breder ut den för det brukar ju stelna i kylen.
Eller ska man kanske t o m göra den nu (och frysa in den färdig) för jag har köttfärsen hemma, måste annars slänga in den in frysen idag och tina upp den på fredag. Kan ju vara skönt att ha så mycket gjort som möjligt
TIPS, tack!