helstekt kyckling
Jag ska helsteka kyckling i ugn (i gjutjärnsgryta) med rotfrukter. Ska jag ha lock på eller inte?
Jag ska helsteka kyckling i ugn (i gjutjärnsgryta) med rotfrukter. Ska jag ha lock på eller inte?
Jag har alltid locket på.
Har i och för sig en lergryta, hmm fungerar dom på samma sätt???
Ingen aning. Lergryta bygger ju på att man använder hela grytan, dvs även locket. Lägger du något mer i lergrytan än bara kycklingen?
Jag lade på locket efter cirka halva tiden, när rotftukterna började se lite torra ut. Jag tog ut grytan 2-3 gånger och öste, det blev jättegott och saftigt!
Nä jag brukar bara ha kycklingen i, vad hade du för rotfrukter? La du dom runt om kycklingen då?
Morot visade sig vara den enda rotfrukt jag hade hemma, men jag fyllde ut med blomkål och lök. Löken brynte jag först med kycklingen i grytan , kryddade med salt, svartpeppar och Piffi allkrydda (passar till allt), sen lade jag i morot i breda skivor och blomkål i lagom bitar runt kycklingen.