• Villes mamma

    250 g kokosfett?

    Har någon ett bra tips och recept på nå´t jag kan laga av 250 g kokosfett. Blev nämligen över från igår då jag lagade "myror"

  • Svar på tråden 250 g kokosfett?
  • Poena

    Oj.. ischoklad kanske (klassiskt ) ? Tror man kan använda att steka i också men jag är inte riktigt säker

  • systernegativ

    det funkar väl rätt bra att fritera saker i?
    *funderar*

  • lata kocken Johanna

    använd till att fritera eller steka efterrätter i...

    eller baka tex sockerkaka som med vanligt smör eller margarin och släng i någon näve extra kokosflingor i smeten

    eller baka drömmar, kladdkaka eller något annat chokladigt som blir urgott med lite rostade kokosflingor på....

  • Villes mamma

    Aaa, så det funkar att använda t.ex i kladdkaka istället för smör?

    "Myror" är "godis" med cornflakes:

    250 g kokosfett
    250 g pudersocker
    1 tsk vaniljsocker
    3-4 msk kakao
    10 "koppar" cornflakes

    Smält fettet, blanda i resten av grejerna och klicka ut på bakplåtspapper och ställ svalt att stelna.
    Förvara svalt.

  • lata kocken Johanna

    jajamen det funkar jättebra men det blir ju den typiska kokossmaken på det

    så den får men ju arbeta med (inte mot) och hitta smaker som gifter sej

  • Villes mamma

    Okej! Tack för det! Lite klokare igen.

Svar på tråden 250 g kokosfett?