• LindaMa

    Recept på god kycklinggryta, tack!

    Älskar att laga olika grytor till middag! Enkelt att förbereda och att bara värma på just innan gästerna kommer.

  • Svar på tråden Recept på god kycklinggryta, tack!
  • Reyngirl

    Kycklinggryta med soltorkade tomater
    4 pers

    4st kycklingfiléer
    1 st stor rödlök
    ca ½ pkt torra soltorkade tomater
    vitlök efter tycke och smak (jag gillar massor med vitlök)
    5 dl Creme fraise eller matlagningsgrädde (av den sort du gillar)
    salt, svart peppar
    ev. en skvätt rödvin

    Gör så här:
    Skala och finhacka löken, strimla tomaterna i små bitar och pressa vitlöken
    Stek lök, tomater och vitlök i olivolja
    Tärna kyckling i ca 1½ cms kuber, krydda och stek tillsammans med löken och tomaterna
    Häll på rödvinet
    Låt steka lite till
    Häll i CF (eller matlagningsgrädden)
    Låt koka upp så kycklingen blir genomlagad, krydda mer om det behövs
    Servera med pasta och en god sallad!!

  • Elli77

    Oh, jag har en favvo:

    Allt är efter lite eget tycke men det blir jättegott även om blandningen är lite otippad.

    Kycklingfiléer i bitar stekes.
    Samtidigt blandas ca 3 dl hönsbuljong med 3 deciliter grädde (helst riktig eller mellangrädde men man kan ju snåla med ). I detta klickas:
    Färskriven ingefära (typ 1-2 msk)
    Vitlök (typ 1-2 klyftor)
    Mango Chutney (ett par matskedar - smaka av. Den gröna "original" burken är godast)
    Lite salt.

    Lite paprika i strimlor och broccoli funkar jättebra att steka upp efter kycklingen förresten.

    Sen kokas allt ihop.

    Och det blir så gudomligt gott tillsammans med färsk tagliatelli. Lite festmåltid men oooh så smarrigt (och alltid efterfrågat av mina kompisar)

  • LindaMa

    Ååå, nu blir jag ju hungrig igen!!

  • Kryddburken

    här kommer ett gäng ur mina favoriter...

    Currykyckling i daragonsås :
    kryddburken.wordpress.com/200...g-i-dragonsas/

    Kycklinggryta till pasta :
    kryddburken.wordpress.com/200...ta-till-pasta/

    Majskyckling gryta :
    kryddburken.wordpress.com/200...-wokgronsaker/

    Kyckling i lergryta med saffran & vitvinssås :
    kryddburken.wordpress.com/200...ng-i-lergryta/

    Vinkyckling :
    kryddburken.wordpress.com/200...ng-med-ortris/

    Kycklingpanna med shiitakesvamp :
    kryddburken.wordpress.com/200...shiitakesvamp/

    Thaikyckling med sötsur sås :
    kryddburken.wordpress.com/200...ed-sotsur-sas/

    Örtkryddad kyckling :
    kryddburken.wordpress.com/200...ddad-kyckling/

    Gräddig kycklinggryta :
    kryddburken.wordpress.com/200...r-kramigt-ris/

    Kinesisk kycklinggryta :
    kryddburken.wordpress.com/200...ing-gryta-ris/

    Het kycklinggryta :
    kryddburken.wordpress.com/2007/03/08/27/

  • LindaMa

    OJ, vad många recept! tack!

  • Nina1982

    En favorit som min mamma gjorde förr.
    Har inga direkta mått utan man tar som man vill

    En hel kyckling som man styckar i mindre bitar

    Bryner bitarna i en kastrull eller stekpanna eller gryta.
    Sen häller man på krossade eller passerade tomater och vatten.
    Krydda med salt och peppar. Låt koka ca 45 min så att kyclingen är färdig, ska nästan falla av benen.
    Mot slutet häller man i en burk champinjoner och en burk majs, låt puttra en stund smaka av med salt.
    Jätteenkelt och jättegott.

    Man kan nog slänga i en buljongtärning om man vill det men det blir en god smak ändå av kycklingen och tomaterna.

  • Nilka
    Kycklingfilé i clementin- och kardemummasås (4 personer) 

    500g kyckling


    1 msk olivolja


    Salt och peppar


    1 dl vatten


    2 vitlöksklyftor


    2 dl matlagningsgrädde/creme fraiche (obs! kokbar)


    ½ hönsbuljongtärning


    1 krm kardemumma


    1 dl färkpressad clementinjuice (2-3 clementiner)


    3 dl couscous


    50 g rucolasallad


    1 dl rostade jordnötter


      

    Stek kycklingen i olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en gryta. Vispa ur stekpannan med vatten och spara skyn. Tillsätt pressad vitlök, matlagningsgrädde clementinjuicen, buljongtärningen, kardemumman och skyn från stekningen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer juice och kardemumma. Låt grytan koka i 10-15 min under lock. Tillred couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Rör ner rucolan när couscousen är färdig och tillsätt jordnötterna i grytan.


     Hoppas det blir bra och smakar gott!!
    Wilma - vår ögonsten
  • Tjej 83

    alla är ju likadana.
    varför är det så?


  • LindaMa

    Tjej 83 skrev 2007-11-06 20:39:47 följande:


    alla är ju likadana.varför är det så?
    Gå in på kyckling i marginalen till vänster!
  • Kryddburken

    Hmm... Nä, du har rätt Tjej 83...

    Det är nåt skumt med wordpress ikväll, jag kan inte logga in heller och varje sida ser likadan ut... Prova imorgon så kanske det är återställt!

  • LindaMa

    Kryddburken: Har varit in och kollat dina recept så nu ska jag testa en massa nytt!! Gillar att laga mat och att testa nya recept och du hade ju massvis!

  • Tjej 83

    ja ja gjorde det till slut o gu så goda recept.
    tack för den sidan.
    har bara tittat på andra sidor o inget va gott. elelr såg gott ut..


    LindaMa skrev 2007-11-06 20:50:41 följande:
    Tjej 83 skrev 2007-11-06 20:39:47 följande:
    Gå in på kyckling i marginalen till vänster!
  • Kryddburken

    LindaMa!
    Va roligt, du får återkomma med recension då!
    Hoppas sidan funkar bättre snart!

  • Elli77

    Åh, måste göra ett tillägg. Jag missade nämligen en sak i mitt recept.

    Det skall vara ca 20 grovt hackade soltorkade tomater i också. (blandas ihop tillsammans med ingefäran, mango chutneyn och vitlöken.

Svar på tråden Recept på god kycklinggryta, tack!