• Fjällräven

    Färgglad sås till svart pasta?

    Hej!

    Ska bjuda några vänner på middag, och tänkte då en trerätters.

    Tilltugg: Friterade västerbottensknyten
    Förrätt: En toast med räkor, avokado..ni vet, det vanliga
    Varmrätt: Svart pasta med ????
    Efterrätt: Creme brulee med Bailey's och färska hallon.

    Har försökt leta på internet efter någon bra sås att ha till men hittar ingenting! Eftersom pastan är svart så vill jag gärna ha en sås som har många färger.
    Enda kravet är att det ska vara nötfritt!
    Hoppas ni kan hjälpa mig!

    Mvh Fjällräven

  • Svar på tråden Färgglad sås till svart pasta?
  • Dodisens mamma

    nån vit sås kanske ostsås med grön, röd och gul paprika. eller sån rosa halvfabrikaträksås med grönsaker i.

  • Miot

    Du kan ju alltid göra en sås med saffran i, tror det ska finnas en sås på tasteline , fast det ligger under halloweentema, men det ser riktigt läckert ut med gul sås till svart pasta =)

  • Fjällräven

    Miot: Har varit å gluttat lite på den såsen, den är absolut ett alternativ. Har du testat den?

    Tänkte bara om någon hade ett recept med kanske rostade grönsaker eller liknande.
    Eller vad som helst

  • October

    Här var ett recept som verkar jättegott, med mixade ärtor i såsen så den var alldeles giftgrön. Med pancetta eller bacon och jätteräkor. receptet på engelska men man kan ju inspireras från detta i alla fall.
    www.rachaelray.com/recipe.php&r=1061,330,85,461,1056,271,163,405,225,96,290

  • Fjällräven

    October: Tror jag såg det avsnittet! Såg inte alls så tokigt ut, men lite torrt...Kanske kan hälla på lite grädde eller creme fraiche

  • October

    grädde gör ju inget sämre...

  • Miot
    Fjällräven skrev 2007-11-08 11:18:15 följande:
    Miot: Har varit å gluttat lite på den såsen, den är absolut ett alternativ. Har du testat den?Tänkte bara om någon hade ett recept med kanske rostade grönsaker eller liknande.Eller vad som helst
    Nej jag har inte det. Men däremot så testade jag med vanlig köttfärsås till och det var ju oxå ganska snyggt med orange och svart =) Man kan ju ta i lite extra grejer i, som morötter chaminjoner, eller nått =) Fast det kanske inte blir som nån fest mat direkt...
  • Kenzie

    Ts: Friterade västerbottenknyten låter smarrigt, har du lust att dela med dig av receptet?


    Älskade Theodor 060329
  • Linda1976

    Laxsås!

    Fräs finhackad purjo i stekpanna, häll över matlagningsgrädde, salt, peppar, citron och dill (ev lite maizenaredning). Skär kallrökt lax i strimlor och lägg i på slutet, de ska bara precis bli varma och knappt genomkokta...Enkelt, kanongott och classy (det ska ju passa den övriga menyn!)


    Det finns ingen mening med livet, det handlar om att hitta ett sätt att stå ut // Magnus Betnér
  • Mrs Kaffelatte

    Mrs Kaffelatte skrev 2007-11-08 12:22:58 följande:


    Denna blir lite grön.. Det är supergod.. Bara älskar det. Man kan ju ha i lite paprika till så blir den med färgglad..Fläskfilé i spännande sällskap med citron och basilika.arla.se/Default____17653.aspx
    Äh det där blev ju knas..

    Så här då:

    500 g fläskfilé/kycklingfile
    8-10 champinjoner
    Margarin
    2 dl crème fraiche
    1 liten kruka basilika
    rivet skal av en citron
    1 pressad vitlöksklyfta
    salt och peppar
    kanske lite mjölk

    Skär köttet i strimlor. Dela champinjonerna i bitar.
    Bryn köttet i margarin i en stekpanna.
    Tillsätt champinjonerna och låt fräsa några minuter.
    Mixa crème fraiche och basilikablad.
    Rör ner blandningen i pannan och låt bli varmt. S
    maksätt med citronskal,vitlök, salt och peppar.
    Späd ev med lite mjölk om såsen blir för tjock. Servera med nykokt pasta eller ris.
  • Fjällräven

    Mrs Kaffelatte: Lät riktigt gott, och fräscht!

    Linda1976: Laxsås är ju alltid gott! BLir ju också snygg konstrast mot pastan.

    Kenzie: Absolut

    För 4 pers

    8ark filodeg
    ca 150g västerbottensost
    100g parmaskinka
    2dl rapsolja

    Tillbehör: Enkel sallad

    1. Dela för filodegen och lägg dem på bänken. Skär osten i 8 bitar och rulla in varje bit i parmaskinkan.
    Lägg i mitten av varje ark och rulla ihop till ett paket.
    2. Hetta upp oljan och stek dom tills de fått en fin färg runtom.
    Färdigt!

  • Mrs Kaffelatte
    Fjällräven skrev 2007-11-08 13:53:43 följande:
    Mrs Kaffelatte: Lät riktigt gott, och fräscht!
    Det kan jag lova dig att det är med.. Ypperligt på somamren men det funkar kanon nu med..
  • pippi77

    Ica har basilika kryddade finkrossade tomater, jättegod att göra sås på, i med lite kalvfond, kanske nån svamp, paprika, lite dijonsenap, matlagningsgrädde. Vips så har du en färgglad god sås, men kanske passar mer som vardagsmat än till middagsbjudning. Gott till pasta och tex köttbullar.

Svar på tråden Färgglad sås till svart pasta?