Gryta för vårtrötta
4 port. 2,5 points/port.
500g ytterlår av nöt
1 gul lök
1-2 morötter
3,5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpurè
4 msk soja
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 paprika
Skivade champinjoner i burk
Redning:
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
Klippt persilja
1.Skala löken och skär den i bitar.
2.Skär köttet i strimlor.
3.Skala morötterna och skär dem i slantar.
4.Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpurè, soja och peppar.
5.Pressa i vitlöken och se till att buljongtärningen löser sig.
6.Lägg ner kött, lök och morotsslantar i den kokande vätskan, lite i taget så det kokar hela tiden.
7.Lägg på locket och låt grytan sjuda i 20 minuter.
8.Skär paprikan i bitar.
9.Blanda samman mjöl och mjölk till en redning.
10.Rör ner svamp, paprika och redning i grytan och låt den sjuda några minuter.
11.Klipp persilja över och servera med kokt ris, pasta eller potatis.
OBS!!! Glöm inte att lägga till points för ris, pasta eller potatis.