• mamma0011

    Viktväktarrecept

    Har gått med viktväktarna och efterlyser goda, smarriga, lättlagade recept.

    Tacksam för alla recept.

    Har lyckats att gå ner 5,5 kilo. Är det någon annan här som kämpar med för många kilon så kunde vi kanske hjälpas åt att peppa varandra

  • Svar på tråden Viktväktarrecept
  • mamma0011

    Hej Linda,

    Hennes sida har jag varit inne på och även lagat mat ifrån. Sidan är jättebra. Den kan jag/man verkligen rekommendera .

  • mamma0011

    Inga som har några goda recept ??????

  • Tårtsmulan77

    Kyckling stroganoff
    4 port. Antal points/port: 5

    Ingredienser:
    500 g kycklingfilè 8 points
    2 tsk margarin 2 points
    15 cm purjolök 0 points
    1 stor gul lök 0 points
    1 burk lätt creme fraiche 10 points
    3 msk tomatpurè 0 points
    1 dl vatten 0 points
    1 hönsbuljongtärning 0 points
    salt, peppar 0 points
    1 msk hackad persilja 0 points

    Skär kycklingen i strimlor och bryn i margarinet på medelstark värme tills köttet är genomstekt.
    Hacka purjo och lök, lägg detta i pannan och stek med några minuter på slutet.
    Blanda tomatpurèn med creme fraichen och rör ner detta samt vattnet.
    Smula buljongtärning över och krydda med salt och peppar.
    Låt grytan koka upp under omrörning och tillsätt sist persiljan.
    Servera med ris. OBS! Extra points för riset.

  • Tårtsmulan77

    Chili con carne 4 port. 6,5 points/port.

    300 g nötfärs
    2 stora gula lökar
    1 msk olja eller flytande margarin
    1 köttbuljongtärning
    2 msk soja
    1 burk krossade tomater
    1 lagerblad
    2-3 vitlöksklyftor
    ½ tsk kumminfrö
    1 tsk oregano
    2 tsk chilipulver
    2 burkar vita bönor i tomatsås, ca 700g
    1 grön paprika
    1 röd paprika

    Skala och hacka löken.
    Fräs den mjuk i matfett i en gryta.
    Tillsätt färsen, mosa med en gaffel och rör tills den blir jämnt grynig.
    Smula ner buljongtärningen, häll i soja och krossade tomater.
    Lägg i lagerblad, vitlök, kummin, oregano och chilipulver.
    Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
    Lägg i de vita bönorna och de urkärnade paprikorna skurna i små bitar.
    Koka ytterligare 5 minuter.
    Smaksätt med salt och mera kryddor om det behövs.

  • Tårtsmulan77

    Het soppa med köttfärs
    2 port. 3 points/port.

    4 dl vatten
    1 köttbuljongtärning
    1 stor potatis
    1 liten morot
    ½ msk margarin
    1 liten gul lök
    6 msk nötfärs, 90 g
    1 krm paprikapulver
    2 msk chilisås, gärna het sort

    Koka upp vatten och buljongtärning.
    Skala och tärna potatisen och riv moroten grovt, låt koka ca 5 minuter.
    Hacka löken.
    Fräs lök och nötfärs i fettet i en panna, rör i chilisås och paprikapulver.
    Rör ner färsblandningen i buljong- och grönsakssoppan.
    Koka ytterligare ett par minuter.

  • Tårtsmulan77

    Färsbiffar med Morotssalsa och sweetchili
    4 port. 8 points/port.

    500g nötfärs
    4 msk sweet chilisås
    2 msk kinesisk soja
    1-2 pressade vitlöksklyftor
    1 msk kalvfond
    1,5 msk potatismjöl
    1,5 dl kokt ris/port.

    Till morotssalsan:
    2 stora morötter
    1 apelsin
    1 msk olja
    1 tsk socker
    1 krm salt
    1 krm svartpeppar
    10-12 cm färsk gurka
    2 tsk rosèpeppar

    Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma fyra stora biffar (eller köttbullar), ca 3 cm tjocka.
    Sätt på ris.
    Skala morötterna och riv dem.
    Tvätta apelsinen, riv av ca 1 tsk av det gula skalet, pressa därefter apelsinen och blanda skal, saft och morötter.
    Tillsätt olja, socker, salt och peppar.
    stek biffarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida, sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter, så att biffarna blir genomstekta.
    Skär under tiden gurkan i små tärningar och blanda med de rivna morötterna.
    Strö över rosèpeppar.
    Servera de lätt rödprickiga biffarna med riset och den färgglada salsan.

  • mamma0011

    Tårtsmulan: Tack för recepten. Ska pröva kycklingstroganoff, det lät underbart gott.

    Ha en trevlig helg!

  • Tårtsmulan77
    mamma0011 skrev 2007-11-09 18:08:53 följande:
    Tårtsmulan: Tack för recepten. Ska pröva kycklingstroganoff, det lät underbart gott.Ha en trevlig helg!
    Varsågod Glad Hoppas det smakar
  • Jenniiz

    Vilken bra tråd, lägger den till mina favoriter.
    Har precis börjat äta med vikväktarna, men har ännu inte så många recept att gå efter.
    Lägger till ett favoritrecept som är MUMS!!!!

    KYCLINGGRYTA MED SVAMP POINTS® per portion | 2,5
    Portioner | 4 Ingredienser:250 gr Kycklingfiléer6 Charlottenlökar1 Grön Paprika2 tsk Olivolja250 gr Champinjoner3 dl Kyckling- eller hönsbuljong1½ dl Lättmjölk3 msk Maizena redning för ljus sås2 tsk Grovkorning SenapSaltSvartpeppar Tillagningssätt:Skär kycklingen i strimlor.Skala lökarna och skär dom i fjärdedelarKärna ur och strimla paprikanFräs grönsakerna i en panna med olja på medelstark värme.Lägg i kycklingbitarna och stek dom under omrörning tills de har fått fin färg och är genomstekta.Lägg i champinjonerna (konserverade ska vara väl avrunna) och bryn dem tillsammans med det övriga.Blanda buljongen med mjölk i en kastrull.Vispa i redningen och låt såsen koka upp, rör ner den i pannan.Smaksätt med senap, salt och svartpeppar.Servera med ris till.


  • Tårtsmulan77
    Gryta för vårtrötta
    4 port. 2,5 points/port.

    500g ytterlår av nöt
    1 gul lök
    1-2 morötter
    3,5 dl vatten
    1 buljongtärning
    2 msk tomatpurè
    4 msk soja
    1 krm peppar
    1 vitlöksklyfta
    1 paprika
    Skivade champinjoner i burk

    Redning:
    2 msk vetemjöl
    1 dl mjölk
    Klippt persilja

    1.Skala löken och skär den i bitar.
    2.Skär köttet i strimlor.
    3.Skala morötterna och skär dem i slantar.
    4.Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpurè, soja och peppar.
    5.Pressa i vitlöken och se till att buljongtärningen löser sig.
    6.Lägg ner kött, lök och morotsslantar i den kokande vätskan, lite i taget så det kokar hela tiden.
    7.Lägg på locket och låt grytan sjuda i 20 minuter.
    8.Skär paprikan i bitar.
    9.Blanda samman mjöl och mjölk till en redning.
    10.Rör ner svamp, paprika och redning i grytan och låt den sjuda några minuter.
    11.Klipp persilja över och servera med kokt ris, pasta eller potatis.
    OBS!!! Glöm inte att lägga till points för ris, pasta eller potatis.
  • Tårtsmulan77
    Snabba järnwoken
    4 port. 2,5 points/port.

    500g finstrimlad biff av nöt
    400g djupfrysta eller färska wokgrönsaker

    Sås:
    2 dl passerade tomater
    2 msk sweet chilisås
    ½ tsk chilipulver
    1 tsk mald ingefära
    1 tsk salt

    1.Blanda samman såsen.
    2.Woka köttet till fin färg.
    3.Tillsätt grönsakerna.
    4.Häll såsen över och låt koka upp.
    5.Servera med kokt ris eller pasta.
    OBS!!! Glöm inte att lägga till points för ris eller pasta.
  • Tårtsmulan77
    Dolphina: Den kycklinggrytan lät god Glad
  • Jenniiz
    Tårtsmulan77: Vad mycket gott du har.....
    Kyckling stroganoffen måste jag bara prova, jag som bara älskar allt med kyckling


  • mamma0011

    Dolphina: Den kycklinggrytan har jag gjort många gånger. Den är kanongod.

    Idag ska jag göra pasta med lövbiff och senap. Här kommer receptet:

    PASTA MED LÖVBIFF OCH SENAP
    För 4 personer behövs:
    500 g lövbiff
    1 tsk olja
    1 purjolök
    1 burk champinjoner
    1 förp Milda mat extra (4%)
    1 dl lättmjölk
    ca 1-2 msk senap
    ca 1-2 tsk soja
    Salt
    Peppar

    Gör så här:
    Skär lövbiffen i strimlor och fräs i lite olja. Hacka purjolöken och häll i champinjonerna, låt detta fräsa med. Häll sedan i resten av ingredienserna och låt detta putra ett tag. Serveras med pasta.

    ViktVäktar points:
    7 p med valfri mängd fullkornspasta

    Den är jättegod

  • mamma0011

    Hej. Här kommer ett viktväktar recept på Janssons Frestelse nu i jultider .

    8 portioner / 3 points per person

    800 g råskalad potatis (1 kg med skal)
    3 gula lökar
    1 ask ansjovisfiléer, 125 g
    1 tsk salt
    Nymald svartpeppar
    2 dl lättmjölk
    2 tsk smält/flytande margarin
    1 dl matlagningsgrädde

    Ugn 175

    1. Strimla potatis och lök. Dela ansjovisfiléerna på mitten. Varva potatis, lök och ansjovis i ugnsform som inte behöver smöras.

    2. Blanda ansjovisspad med mjölken och häll över formen. Sikta över ströbrödet och droppa på margarinet.

    3. Gratinera ca 25 min i ugnen. Ta ut och häll på grädden. Sätt in i ugnen igen och grädda vidare 30-40 minuter tills frestelsen är riktigt mjuk och krämig.

Svar på tråden Viktväktarrecept