• Maggisen

    Smarrig fisksoppa!

    Har någon ett fint recept på en god fisksoppa med saffran och massor av grädde? Tack på förhand!

  • Svar på tråden Smarrig fisksoppa!
  • cillae

    Deh här är kanon god, heter visserligen gryta men är som soppa. Är mycket grejer men lätt att göra. Lycka till!!

    Lörans Fiskgryta

    600g Torsk el Lax
    ½-1 kg Räkor
    1 Purjolök
    1 röd paprika
    1 Gul paprika
    1 Gul lök
    msk curry
    ½ msk timjan
    ½ msk dragon
    1 påse saffran
    2 Fiskbuljongtärningar
    3 dl vitt vin
    1 Burk krossade tomater
    3 dl grädde

    ? Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna
    ? Slå på tmatkross+buljong (ca 1 dl) puttra 5 min
    ? Slå på vinet, puttra 5 min
    ? Lägg i fisken, låt sjuda tills fisken är klar, lägg i räkorna.

    Aioli

    ? 1 äggula+ 1 msk frans senap, rör
    ? Vispa droppvis i 2 dl olja
    ? 1tsk vinäger, 2 msk tomatpuré, rör
    ? 2 dl cremé fraiche, 4 vitlöksklyftor

    Servera m Bröd och Aioli

  • Martea

    Brukar göra en enkel fisksoppa med potatis, sopprötter, fiskbuljong, dill, grädde eller mjölk och lax- eller sejbitar. Har inget recept tyvärr... tar alltid så mycket/lite av varje sort som jag tycker är lagom.
    Men kanske du fick tips på ingredienser! För att barnen skall gilla soppan gäller det att inte ha i nån främmande smak... kräsna barn har vi här!!

  • Maggisen

    Åh, så gott! Fler recept?

  • Mamma Ia

    Här kommer mitt recept på en ganska "hot", kryddig och god fisksoppa !

    Marias Fisksoppa (4 pers)

    ca 500 g torskfilé
    1 bit laxfilé
    2 fiskbuljongtärningar
    5 dl vitt vin
    5 dl vatten
    2 dl vispgrädde
    1 paket saffran
    1 purjolök
    2 vitlöksklyftor
    3 tomater
    2 msk vetemjöl
    2 + 3 msk smör (gärna flytande)
    1 citron
    ca 30 räkor
    1 knippe persilja (eller ca 0,5 dl frusen)
    salt
    vitpeppar
    curry
    ev lite cayennepeppar

    - Strimla purjon och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Låt koka i 5 min.
    - Skålla och skala tomaterna. Hacka dem fint.
    - Skär fiskfiléerna i ca 2 cm stora kuber.
    - Lägg tomathack och fiskkuber i grytan. Tillsätt även grädden. Låt koka ytterligare 5 min.
    - Red av med mjölet som du rör ut i 3 msk smör. Tillsätt pressad citron och smaka av med salt, vitpeppar, curry och ev. lite cayennepeppar.
    - Tillsätt hackad persilja och räkor strax före servering.

Svar på tråden Smarrig fisksoppa!