GRÖNKÅLSPAJ
6-8 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g matfett
2 msk creme fraiche
Fyllning:
150 g färsk grönkål
2 rödlökar
1 msk matfett
2½ dl matlagningsgrädde
3 ägg
salt, peppar
150 g brieost
25 g valnötter
1: Arbeta ihop mjöl, matfett och creme fraiche till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 min.
2: Förgrädda pajskalet i 200°C i 10 min. Hacka grönkålen grovt. Skala och skiva löken.
3: Fräs löken mjuk i matfettet. Rör ner grönkålen och låt den fräsa med i 5 min. Lägg över i pajskalet.
4: Vispa ihop grädde, ägg, salt, peppar och häll i formen. Dela osten i bitar och lägg ovanpå.
5: Strö över nötterna och grädda i 200°C, 35-40 min.