• Pluttis mamma

    Er absolut godaste pastasås?

    Vilken är er absolut godaste pastasås?

    E ju fredag:)

  • Svar på tråden Er absolut godaste pastasås?
  • 061104

    Carbonara på påse från Knorr. hehe.

  • Tisella

    Fräser strimlad fläskfile och har i rödlöksklyftor och färdigfrästa champinjoner. På med en rejäl skvätt sherry och sedan grädde, lite soja, kryddor och riven parmesan har jag i också. Brukar seadn blanda ihop den med bandspagetti.
    Det är så gott och nu blev jag sååååå hungrig

  • Pluttis mamma

    Mm, det lät ju fantastiskt:)

  • Skummis

    Mitt egna recept på vad jag har döpt till "Den jättegoda pastasåsen!"

    5 dl creme fraish
    2 dl matlagningsgrädde
    1-2 dl riven ost
    Kokas upp

    Bryn 1 dl hackad purjo
    Knaperstek 1-2 pkt skivad/tärnad bacon
    Ha i såsen och koka samman

    Pressa i en vitlöksklyfta
    Ha i grovhackad soltorkad tomat och hackad färsk oregano.
    Låt koka tillsammans ngn minut.
    Salta och ev vitpeppra

    Servera med nykokt tagliatelli och ev vitlöksbröd.


    ♥♥ Längtar till januari ♥♥
  • isisisis

    Hemmalagad murkelsås är supergott.

    Eller kantarellsås,eller ädelostsås.

    En färdiglagad variant är pastasås ICA:S med oliver.
    Snabbstekt seafood och en burk pastasås är jättegott!

  • Tisella

    Åhoj!!! Jag glömde ju bort att jag har i hackad vitlök i också, viktigt viktigt.
    Testa den, krämigare mumma får man leta efter..

  • Spegellandet

    Sätt på pastavatten
    Bryn 3 kycklingbröst som skurits i strimlor (ev. med en hackad gul lök)
    Lägg tagliatelle i det kokande vattnet
    Tillsätt ett paket matlagningsgrädde till kycklingen och därefter pesto efter smak. Kanske även lite vitlök

    Servera med en grönsallad ca 15 minuter senare. Vatten eller rödvin gör sig bäst som dryck till maten.

  • Spegellandet
    Spegellandet skrev 2007-11-16 13:54:09 följande:
    Sätt på pastavattenBryn 3 kycklingbröst som skurits i strimlor (ev. med en hackad gul lök)Lägg tagliatelle i det kokande vattnetTillsätt ett paket matlagningsgrädde till kycklingen och därefter pesto efter smak. Kanske även lite vitlökServera med en grönsallad ca 15 minuter senare. Vatten eller rödvin gör sig bäst som dryck till maten.
    Blir mat till ca 4 personer beroende på hur mycket pasta och sallad man gör, samt hur mycket man låter såsen reducera.
  • annicavillhabeis

    ca 500 gr kalkon eller kyckling filé
    1 pkt bacon
    1 purjolök
    ca 125 gr ädelost
    2 dl creme fraiche
    2 dl mjölk
    1 tsk pepparmix
    lite salt

    Strimla filén, bacon och purjolök. Fräs det i stekpanna, krydda.
    Skör osten i mindre bitar.
    Lägg alla ingredienserna i en gryta.
    Koka på svag värme i 7-8 minuter.

    Pasta och sallad till..mums..Recept från maxiköket

Svar på tråden Er absolut godaste pastasås?