Kan man vispa grädde hårt med handmixer??
Tänkte göra en tårta till ett dop nästa vecka och han bara en handmixer och ingen visp. Är lite lat och frågar er istället för att prova själv. funkar det lika bra??
Tänkte göra en tårta till ett dop nästa vecka och han bara en handmixer och ingen visp. Är lite lat och frågar er istället för att prova själv. funkar det lika bra??
Nej det funkar inte lika bra eftersom en vanlig handmixer inte får ner nån luft i grädden, så då händer det inget!!!
Jodå... det funkar skit bra.
Går till och med snabbare.
Du får dra den upp/ner/upp/ner bara.
SÅ du får ner luft.
Hmm två olika svar vem har rätt ??
förr fanns enbart handvispar och inget annat.... de funkade då, och även nu... hehe
ok kryxan jag litar på dig.
Kan man inte hålla en handduk över när man vispar då? Vill ju helst inte ha grädde på väggarna.
Har lärt mig att man alltid ska vispa grädde med en vanlig visp, inte mixer m el, annars "stressas" grädden och blir inte bra.
Är det stavmixer ni menar? I så fall fungerar det INTE med min.
Man kanske kan prata lite med grädden och lugna den lite så den inte stressar upp sig??
Ja jag menar stavmixer.
haha
det här var det roligaste ikväll.
Min stavmixer vispar grädde utan problem, 10 ggr snabbare än elvispen.
(inte för att jag har tagit tid )
Tror nog det funkar utmärkt med handmixer om du täcker med handduk och drar den upp/ner/upp/ner som i inlägg 2.
Jag har ätit tårta där grädden var vispad med diskborste, ny borste ska sägas - och nej, det var inte jag som vispade - och det fungerade det också.
Mitt tips för att vispa grädde!
Häll grädden i en stor burk med skruvbart lock. Skruva på locket hårt. Skaka burken tills grädden är visspad! Om man vill kan man vispa klart den med handvisp också (om man vill ha riktigt hårt vispad grädde).
Superenkelt!
AnnaGBG skrev 2007-11-18 21:52:04 följande: