• pucken

    är det nån skillnad på blodkorv och blodpudding?

    blev lite småsugen på att ha blodkorv till kvällsmat. vet inte om jag pallar köpa nån bara, och vi har blodpudding i kylen. smakar det likadant?

  • Svar på tråden är det nån skillnad på blodkorv och blodpudding?
  • Ingurd

    Hemma gjord blodkorv brukar vi ha ingefära i, men inte i blodpudding.
    Jag tycker det även är skillnad på kryddningen i köpt oxå

  • ebben

    pappa gör alltid blodkorv med nejlikor i .......mums med smält smör!mycket godare än blodpudding!

  • pucken

    upptäckte att blodpuddingen var gammal så jag måste till affären i alla fall.. *suck* guuud va jobbigt!

  • Ingurd

    vi brukar göra med, kryddnejlika, ingefära, kryddpeppar och salt så klart

  • Vem vet

    Det är stor skillnad tycker jag...
    Korv, kokad med smör till
    Pudding, stekt med sylt el. bacon

  • Ananak

    ehhh.. blodkorv är ju stekt och då har man lingon till...

  • Vem vet

    Nja, inte där jag kommer i från. Där är det en äcklig kokt sak, med ister, blod, mjöl och kryddor, sedan hälls allt detta i fjälster (urk), kokas, snittas på längden och så lägger man smör i.
    det finns kanske flera sorter!?

  • Ananak

    vem vet:

    ja det är nog olika... hade en pojkvän i sthlm o han sa blodpudding till blodkorv... så det kanske bara är i skåne ( givetvis haha) som det heter blodkorv när det i resterande landet heter blodpudding?

  • Vem vet

    Så kanske det är..
    Jag avskyr blodkorv, men blodpudding är helt ok om jag får hallonsylt till

Svar på tråden är det nån skillnad på blodkorv och blodpudding?