Jag har faktiskt ett recept på "Käckrutor" i min receptpärm. Har dock aldrig provat receptet, men om någon känner sig manad så kommer receptet här. Dela gärna med er av hur resultatet blev då också
!
Käckrutor, ca 20 st
1 pkt (420g) chokladkaksmix
100 g smält smör
1 ägg
4 st Käck lakritsbitar
Garnering: florsocker
- Sätt ugnen på 225 grader. Följ anvisningarna på chokladkaksmixen, och tillsätt dessutom smör och ägg. Häll smeten i en avlång form, 18*25 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 5 minuter. Skär under tiden Käcken i bitar. Ta ut kakan och strö lakritsen över kakan. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 15 min.
- Ta ut kakan och låt den kallna (gärna i kyl) innan den skärs i bitar. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.
Det står i receptet att kakan gärna blir lite kladdig och seg av lakritsen som lägger sig i botten. För mig låter det lite som om det blir som en kladdkaka. Kakan ser skitgod ut på bilderna, får väl hoppas att de smakar lika gott!