är nudlar onyttig mat?
har hört det, men är inte det pasta? eller vad är skillnaden?
har hört det, men är inte det pasta? eller vad är skillnaden?
Har ingen aning men hoppas på att få ett svar i denna tråd jag oxå!
så här kanske??
Nudlar är pasta i form av band som är gjorda på ägg och vetemjöl. Det kallas då ofta äggnudlar. Risnudlar görs på mjöl från ris och på stärkelsen från mungbönor. Nudlar är vanligt i asiatiska maträtter, samt studentmåltider och är även Sydtysklands svar på Italiens tagliatelle (Nudeln). Snabbnudlar är en variant av nudlar, mycket snabba att tillräda och mycket saltiga.
Nudlar kan användas i sallader, soppor, grytor och som en komponent i huvudrätten.
Nudlarna går även att fräsa, woka eller grilla efter att man kokat dem. Man kan välja att ge lite smak till dem, det är inte helt ovanligt att woka dem i kokosmjölk, hönsbuljong eller dylikt.
nyttigt?? vet inte? men gott hehe
Grejen med att snabbnudlar inte är så nyttiga är väl för att de är förfriterade i palmolja? en av anledningarna till förfriteringen är att de inte ska klibba ihop vid tillagning.
Använd "riktiga"nudlar istället.
Snabbnudlar innehåller också glutamat och transfetter (palmolja innehåller inte tranfetter,men ofta blandas olika oljor)
(Palmolja är bla a inte så bra ur miljösynpunkt, det skövlas regnskog för att anläggas oljapalmsplantager)