Kesella till lussekatter?
Har tänkt att baka lussekatter idag och jag har allt förutom kesella hemma, kan man använda något annat än det istället?
Har tänkt att baka lussekatter idag och jag har allt förutom kesella hemma, kan man använda något annat än det istället?
Man kan väl utesluta Kesella men de blir väl inte riktigt lika saftiga då.
jag brukar göra typ en bulldeg med saffran i SKITA goda och saftiga ändå!
Bara de får jäsa ordentligt å ha lagom mjöl i!
Då ahr jag inte socker i utan vit sirap istället.
Mitt recept som jag tycker är bra. Ibland byter jag ut 1 dl mjölk till kesella dock... Bra att frysa, men som med allt saffransbröd blir det lite torrt efter 3 dagar ungefär, men jag brukar frysa och ta ut i 3 dagars-omgångar.
1 pkt jäst
200 gr smör
5 dl mjölk
2 gr saffran (om du inte mortlar själv ta 3 gr)
2 dl strösocker
½ tsk salt
2 ägg lätt vispade
ca 1,5 l vetemjöl
225 grader i ugn.
Lycka till =)