• Hemmafru

    Kesella till lussekatter?

    Har tänkt att baka lussekatter idag och jag har allt förutom kesella hemma, kan man använda något annat än det istället?

  • Svar på tråden Kesella till lussekatter?
  • Panna82

    Man kan väl utesluta Kesella men de blir väl inte riktigt lika saftiga då.

  • Hemmafru
    Panna82 skrev 2007-11-21 14:45:21 följande:
    Man kan väl utesluta Kesella men de blir väl inte riktigt lika saftiga då.
    Okej, vad kan man ta istället?
  • Sanber

    jag brukar göra typ en bulldeg med saffran i SKITA goda och saftiga ändå!

    Bara de får jäsa ordentligt å ha lagom mjöl i!

    Då ahr jag inte socker i utan vit sirap istället.

  • Sanglin

    Mitt recept som jag tycker är bra. Ibland byter jag ut 1 dl mjölk till kesella dock... Bra att frysa, men som med allt saffransbröd blir det lite torrt efter 3 dagar ungefär, men jag brukar frysa och ta ut i 3 dagars-omgångar.

    1 pkt jäst
    200 gr smör
    5 dl mjölk
    2 gr saffran (om du inte mortlar själv ta 3 gr)
    2 dl strösocker
    ½ tsk salt
    2 ägg lätt vispade
    ca 1,5 l vetemjöl

    225 grader i ugn.

    Lycka till =)

Svar på tråden Kesella till lussekatter?