Chrevre och olivknyten - http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=3073&tlfo=0
Kan fyllas med bladspenat, fetaost och vitlök också.
Sparris med lufttorkad skinka - http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&llngRID=5879
Småtomater med mozzarella och basilika
Recept 16 stycken
1 pkt cocktailtomater
100 gram mozzarella
Några blad färsk basilika
Tandpetare
Förbered innan: Skär ost i 16 kuber. Trä på ost, basilikablad och tomat. Om de ska stå upp måste blomfästet på tomaten vara nedåt och tandpetaren inte sticka ut. Lägg upp på fat. Täck över med plast. Förvara i kyl. Salta och peppra innan servering.
Tortillarullar med lax och pesto
Recept 16 stycken
4 st tortillas (små)
100 gram skivad rökt eller gravad lax
4 msk pesto
80 gram färskost naturell
Förbered innan: Bred färskost på tortillas. Fördela lax, pesta och rulla ihop. Skär av ändar. Dela i fyra delar. Ställ upp på fat. Täck med plast och förvara i kyl. Servera. Garnera eventuellt med hackad gräslök.
Pestosnurror
djupfrysta smördegsplattor
pesto
hackad basilika
Tina smördegsplattorna ca 15 minuter. Kavla ut dem något, bred på pesto efter smak och strö över lite grönt. Rulla ihop från långsidan. Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter 225°C.
Små italienare
Röda snittar:
2 påsar soltorkade tomater
0,5 dl olivolja
1 tsk socker
Svarta snittar:
1 burk svarta kärnfria oliver
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
salt och peppar
Rosta tunna baguetteskivor i olivolja i stekpannan. Kör de olika blandningarna i mixer och fördela på bröden. Garnera med färsk basilika och/eller ruccola.
Kräftor och rom
Bred creme fraiche på baguetteskivor, lägg på en klick svart kaviar, toppa med kräftstjärtar och en dillkvist.
Jag brukar göra ett par enkla men som är jättepopulära på baguette i skivor, bre på smör, lägg på ett basilikablad, en skiva mozarella, och en cocktailtomat på toppen. Eller baguette, lite smakrikare ost, en klick fikonmarmelad.