• tomcar1

    Saffransrecept sökes !

    Hej !
    Jag söker recept på både maträtter och bakverk, där saffran finns med.
    /tomcar1

  • Svar på tråden Saffransrecept sökes !
  • magnolia1972

    Maken lagar paella för första gången och det luktar såå gott i köket. Skickar med en länk till ett recept som ser gott ut men vi har inte provat det.

    www.tasteline.com/default.ns&intChannelID=&lngRID=7007&tlfo=0

  • Mamsingen

    BAkade denna kakan nu i veckan och den var så god.

    Apelsin- och saffranskaka

    30 min + 40 min i ugn

    Till ca 12 bitar
    200 gr smör
    1 påse saffran
    1 sockerbit
    2 ägg
    3 dl strösocker
    1½ dl vispgrädde
    1 apelsin, rivet skal och saft (ca 1 dl)
    4 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver

    Topping
    100 gr smält, avsvalnat smör
    100 gr philadelphiaost
    1½ dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 citron, rivet skal och saft ca 3/4 dl)

    Garnering
    Mörk choklad

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en bröad och smord form (ca 24 cm i diameter).
    2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa samman alla ingredienser till toppingen till en luftig smet (använd gärna elvisp). Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.

  • tomcar1

    magnolia....mmmmm....paella är gott !

    Masingen... är den jobbig att göra ?
    Fler enkla och relativt snabba recept tas emot med glädje nu inför advent ; )

    /tomcar1

  • ninaboel

    Saffranspannkaka


    2 dl grötris
    4 dl vatten
    1/2 tsk salt
    1 l mjölk
    2 ägg
    1 dl vetemjöl
    1 dl (ca 65 g) hackad sötmandel
    1 dl socker
    1 paket (1/2 g) saffran


    Koka grötriset med vatten och salt i en kastrull ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och låt gröten svälla på svag värme under lock ca 45 min. Låt gröten svalna något. Blanda gröten med ägg, vetemjöl, mandel, socker och saffran. Häll smeten i en väl smord ugnssäker form ca 22 cm i diameter.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 30 min.
    Servera ljummen eller kall med lättvispad grädde och sylt.

  • ninaboel
    Saffransrisotto

    4 dl avorioris
    1 gul lök
    (frivilligt: morötter, gul/orange paprika)
    1 pkt saffran
    olivolja
    1 1/2 liter grönsaksbuljong
    2 dl riven parmesanost
    Hacka löken och de andra grönsakerna om du vill ha dem i. Värm oljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med saffran och riset. Späd med buljong, lite i taget, under omrörning (som Jamie Oliver säger "massera riset" *skrattar*). Låt buljongen koka samman mellan varje spädning. Efter ungefär 25-30 minuter bör du ha rört ner tillräckligt lite i taget för att all buljong ska vara slut, riset ska va mjukt men ha tuggmotstånd. Rör i riven parmesan. 
  • bumse2

    SaffransMuffins

    150 gram margarin.
    2 dl socker.
    2 ägg.
    1 påse saffran.
    1/2 dl mjölk eller vatten.
    3 dl mjöl.
    1 tsk bakpulver.
    1-11/2 dl russin.

    Rör rumsvarmt matfett och socker poröst,gärna med elvisp.
    Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
    Stöt saffranet med en sockerbit om det inte redan är finfördelat.
    Tillsätt det och vätskan.
    Blanda mjöl och backpulver och rör ner tillsammans med russinen.
    Grädda i 225 grader ca 10 min.

    Saffransbiscotti

    2 st ägg

    1,5 paket saffran

    100 g sötmandel

    100 g smör

    1 dl socker

    4 dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    Tillagning:

    ca 40 st

    1. Hacka mandeln grovt.

    2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

    3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

    4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

    5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.

  • Villemol
    Saffranspannacotta
    Sååå himla gott! Vet ej var jag har receptet med googla efter det, tror det finns på ica.se eller tasteline....
    Älskade Ludvig -05 och Liten i magen Nov-07
  • malla

    Solkyckling (4 pers)

    4 kycklingfiléer
    salt o vitpeppar
    2 dl crème fraiche
    0,5 påse saffran
    1 tsk torkad dragon
    1 dl riven ost

    Serveras med ris och kokta grönsaker

    Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda med salt o peppar. Blanda crème fraiche, saffran, dragon och riven ost. Bred blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen (225 grader) i 20-25 min.

    Smaklig måltid!

  • tomcar1

    O´boy...vad många goda recept. Bara att börja skriva ut då : )
    Tack alla !
    /tomcar1

  • nova2005

    Vanlig sockerkaka med saffran i är gott

  • tomcar1

    nova2005...jo, jag vet. Det är mums : )

Svar på tråden Saffransrecept sökes !