Älgfärsburgare i tunnbröd
Tillagningstid: ca 20 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
4 st mjuka tunnbröd
400 g älgfärs
1 st gul lök
salt och peppar
Västerbottendressing
efter smak pepparrot, färsk
4 msk crème fraiche
1 dl västerbottenost, riven
efter smak svartpeppar
Tomatsalsa
2 st stora tomater
1-2 klyfta(or) vitlök
efter smak chilipepparsås
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
mynta, torkad
olivolja
strösocker
Gör så här:
Blanda älgfärs, finhackad lök, salt och peppar. Forma till burgare. Stek i olja och lite smör.
Västerbottendressing:
Riv pepparrot och rör ihop med creme fraiche och västerbottenost. Krydda med svartpeppar.
Tomatsalsa:
Hacka tomater. Blanda med övriga salsaingredienser i en skål.
Servera älgfärsburgarna i tunnbröd tillsammans med tomatsalsa, västerbottendressing och sallad.