Hur tillagar man dillkött?
Köpte en bit dillkött på ica idag...
Har aldrig gjort det, ngt recept?
Köpte en bit dillkött på ica idag...
Har aldrig gjort det, ngt recept?
Lägg köttet i en gryta med vatten så att det täcker. Låt koka upp ordentligt. Skumma. Tillsätt salt, kryddor (jag skulle ta vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad) samt lite grönsaker (t.ex. en morot och en lök, skalade förstås). Koka upp igen. Koka med lock, uppskattningsvis 1,5-2 timmar beroende på köttets kvalitet. Plocka upp kött och grönsaker, sila buljongen. Gör en bottenredning och späd sedan med buljongen. Tillsätt dill och en liten aning (några tsk) ättika. Servera med kokt potatis och kokta morötter.
Bryn köttet lätt och låt koka sakta i vatten tills det är mört.
Reda av såsen med vetemjöl och vatten och krydda med dill!
Svårare än så är det alltså inte.
Ju längre det kokar desto mörare. kan väl sätta salt och peppar också.
Längesen jag gjort dillkött, det är ju inte nån favorit, varför vill du göra den rätten?
Har du köpt dillkött? Är det något färdigt?
Jag köper kött, helst från kalv, sedan kokar jag det tillsammans med buljong, mjöl, mjölk och dill i några timmar för att få dillkött.
säger bara en sak efter att ha läst första receptet i denna tråd...
MUMMMMMMMMMMMMS
Läste den här tråden igår och det lät så gott så idag blir det dillkött till mat
Nåja, bryna och bryna, inte så att det blir brunt, bara så man får lite snabbare start på det hela. Och jag skulle alltså skära till bitarna innan jag sätter dem i pannan.
Sötsur? Nä, jag tror ni har lite annorlunda dillkött i Sverige än vi har här i Finland.
Här får man det i skolorna hela tiden så det finns knappt vuxna som inte minns den hemska skolmaten sen, vill inte äta dillkött.
8 portioner
1 kg kalvbog, benfri
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 gul lök, i klyftor
5 svartpepparkorn
1 lagerblad
dillkvistar
Sås:
8 dl buljong
4 msk vetemjöl
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk ättikssprit
2 msk strösocker
salt och vitpeppar
1 dl dill, finhackad
1,4 kg potatis
600 g broccoli
600 g sockerärter
Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.
Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättikssprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg i dill strax innan servering.
Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.
D där hitta ja på nätet på svensk sida... inte alls som vårt finska dill kött men tänkte lägga in d åt er...
UH vad gott det låter!