• ninaboel

    Smart sätt att kavla marsipan tunt tunt?

    Hej!

    Någon som har ett bra tips på hur jag enklast kan kavla marcipanen till en tunn skiva? Ska bli ett tårtlock

    Tack på förhand,
    Nina

  • Svar på tråden Smart sätt att kavla marsipan tunt tunt?
  • eleena

    mellan två bakplåtspapper...

  • Smultron ett
    eleena skrev 2007-11-28 12:20:18 följande:
    mellan två bakplåtspapper...
    det är svinjobbigt.
  • eleena
    Smultron ett skrev 2007-11-28 12:20:49 följande:
    det är svinjobbigt.
    Är ju jobbigt hur man än gör... Köp ett är kankse ett bättre tips...
  • yava

    mellan plastfolie är lättare än mellan bakplåtspapper annars rekomenderar jag oxå att köpa färdigt lock!


    Anton 2000 , Elias 2004 , BF 12/12 (igångsättning)
  • tangerine

    "mjöla" med florsocker.. det kan du borsta bort sedan om det blir mkt på.. =)

  • eleena
    yava skrev 2007-11-28 12:25:36 följande:
    mellan plastfolie är lättare än mellan bakplåtspapper annars rekomenderar jag oxå att köpa färdigt lock!
    Blir det inte "skrynklor" av foliet?
  • ninaboel

    Oh! Tusen tack för alla tips!

    Kanske får räkna med att det är jobbigt att få det tunt *skrattar* Hittade bara grön färdigkavlad och det ska bli en juligare tårta så marsipanen är nu rödfärgad...

  • yava
    eleena skrev 2007-11-28 12:30:01 följande:
    Blir det inte "skrynklor" av foliet?
    nja, man lyfter och sträcker på folien emellanåt, det brukar funka för mig.
    Anton 2000 , Elias 2004 , BF 12/12 (igångsättning)
  • Iroyg

    Ett litet tips bara.. Kavla inte för tunt om du ska ha det som tårtlock ovanpå grädde, ju tunnare lock desto fortare tränger vätskan från grädden igenom och gör att marsipanen "svettas" och till och med luckras upp.

  • tangerine

    Kvla marsipanen till typ 1.2 milimeter

  • Nalle Puh73
    Iroyg skrev 2007-11-28 12:45:56 följande:
    Ett litet tips bara.. Kavla inte för tunt om du ska ha det som tårtlock ovanpå grädde, ju tunnare lock desto fortare tränger vätskan från grädden igenom och gör att marsipanen "svettas" och till och med luckras upp.
    Pensla sidan på marsipanen som ska vara mot grädde med olja eller smält smör så slipper du att tårtan börjar "svettas".
    ♥William, kärleken i mitt liv♥. William 07/05-05
Svar på tråden Smart sätt att kavla marsipan tunt tunt?