Smart sätt att kavla marsipan tunt tunt?
Hej!
Någon som har ett bra tips på hur jag enklast kan kavla marcipanen till en tunn skiva? Ska bli ett tårtlock
Tack på förhand,
Nina
Hej!
Någon som har ett bra tips på hur jag enklast kan kavla marcipanen till en tunn skiva? Ska bli ett tårtlock
Tack på förhand,
Nina
mellan två bakplåtspapper...
mellan plastfolie är lättare än mellan bakplåtspapper annars rekomenderar jag oxå att köpa färdigt lock!
"mjöla" med florsocker.. det kan du borsta bort sedan om det blir mkt på.. =)
Oh! Tusen tack för alla tips!
Kanske får räkna med att det är jobbigt att få det tunt *skrattar* Hittade bara grön färdigkavlad och det ska bli en juligare tårta så marsipanen är nu rödfärgad...
Ett litet tips bara.. Kavla inte för tunt om du ska ha det som tårtlock ovanpå grädde, ju tunnare lock desto fortare tränger vätskan från grädden igenom och gör att marsipanen "svettas" och till och med luckras upp.
Kvla marsipanen till typ 1.2 milimeter