• Miss Maria

    Kyckling gryta!

    SNÄLLA finns det nån som kan ge mig recept på nån god gräddig kyckling gryta???????

  • Svar på tråden Kyckling gryta!
  • Missix

    Jag har en enkel jag brukar göra.

    3-4 Kycklingfilé
    1 burk Majs
    1 burk Champinjoner
    2,5 dl Matlagningsgrädde
    5 dl Creme Fraiche
    Kycklingfond
    Curry

    Dela kycklingfilé i mindre bitar och fräs på. I med majs o svamp. Sänk värmen lite och häll på creme fraiche och grädde. Smaka av med fonden och curry.


    Nu har denna raden varit tom alldeles för länge!
  • palmblad

    Jag brukar göra eller köpa en currysås.
    Blandar sen i kyckling, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs o paprika.
    Eftersom du vill ha den gräddig, så bland i grädde eller turkisk yoghurt; billigare än créme fraiche.

  • Dorian Ertymexx

    Kycklinggryta är ett ord. ;P

    Mmm. Kycklinggryta är gott, men jag har inga recept tyvärr. Kollade mest om någon annan hade gett några bra förslag. ;)

  • Miss Maria
    Missix skrev 2007-12-01 07:59:24 följande:
    Jag har en enkel jag brukar göra.3-4 Kycklingfilé1 burk Majs1 burk Champinjoner2,5 dl Matlagningsgrädde5 dl Creme FraicheKycklingfondCurryDela kycklingfilé i mindre bitar och fräs på. I med majs o svamp. Sänk värmen lite och häll på creme fraiche och grädde. Smaka av med fonden och curry.
    LÅter jättegott den ska ja prova!
  • Miss Maria

    Dorian Ertymexx skrev 2007-12-01 08:22:22 följande:


    Kycklinggryta är ett ord. ;PMmm. Kycklinggryta är gott, men jag har inga recept tyvärr. Kollade mest om någon annan hade gett några bra förslag. ;)
  • Miss Maria

    HUr mycket fond ska jag ha i???


    Missix skrev 2007-12-01 07:59:24 följande:
    Jag har en enkel jag brukar göra.3-4 Kycklingfilé1 burk Majs1 burk Champinjoner2,5 dl Matlagningsgrädde5 dl Creme FraicheKycklingfondCurryDela kycklingfilé i mindre bitar och fräs på. I med majs o svamp. Sänk värmen lite och häll på creme fraiche och grädde. Smaka av med fonden och curry.
  • Missix
    Miss Maria skrev 2007-12-01 15:18:54 följande:
    HUr mycket fond ska jag ha i???
    Tja tills det smakar gott typ
    ag brukar köpa Touch of Taste´s kyckingfond. Den lilla flaska och det blir ca hälften kvar av den när jag är färdig
    Nu har denna raden varit tom alldeles för länge!
  • Miss Maria

    Det är den jag har köpt så nu ska här börja fräsas


    Missix skrev 2007-12-01 16:11:56 följande:
    Tja tills det smakar gott typ ag brukar köpa Touch of Taste´s kyckingfond. Den lilla flaska och det blir ca hälften kvar av den när jag är färdig
  • Perniilla

    Mitt egna recept =P

    Två port.

    2 st kycklingfiléer.
    1 pkt matlagningsgrädde
    1 pkt Milko creme frashie sweetchili
    Lite tomatpuré (kan uteslutas)
    Maizena (kan uteslutas)
    Massa riven ost
    Salt
    Peppar

    Skär kycklingen i skivor. Stek tills de precis blir klara, blir saftigast så.
    Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädde och creme frashien, rör om och låt småkoka.
    Salta och peppra lite igen. Tillsätt lite tomatpuré, och kanske maizena, eller nån annan
    redning så att det blir lite fastare. Rör om. Häll över allt i en ugnsform.
    Strö över en massa riven ost! Sätt in i ugnen, bara så att det värms upp.
    Jag körde på ca 250 grader i 15 minuter. Se till att osten smält bara.
    Servera med Pasta, eller ris om ni så vill!
    Ha en JätteSmaklig måltid!!

  • MILF

    Tips till någon annan dag:

    Kycklinggryta:

    Fräs kycklingfilébitar.
    Krydda med salt, peppar och lite curry.
    Blanda i paprika och gul lök.

    Lägg till mango chutney, matlagningsgrädde och creme fraiche och soya.
    (plus sambal oelek om man gillar starkt)

    Servera med ris, sallad och en kall röra på creme fraiche och sweet chili sås.

  • Miss Maria

    Ja gjorde utan majs o curry och det blev bara såååå SUPER GOTT!!!

    Tack så mycket...nya favoriten !!!!


    Missix skrev 2007-12-01 07:59:24 följande:
    Jag har en enkel jag brukar göra.3-4 Kycklingfilé1 burk Majs1 burk Champinjoner2,5 dl Matlagningsgrädde5 dl Creme FraicheKycklingfondCurryDela kycklingfilé i mindre bitar och fräs på. I med majs o svamp. Sänk värmen lite och häll på creme fraiche och grädde. Smaka av med fonden och curry.
  • Missix
    Miss Maria skrev 2007-12-01 18:41:57 följande:
    Ja gjorde utan majs o curry och det blev bara såååå SUPER GOTT!!!Tack så mycket...nya favoriten !!!!
    Åhh vassego
    Nu har denna raden varit tom alldeles för länge!
  • sandkorn5

    min favorit med kyckling

    torrstek kycklingfileei ugm utan salt,kryddor på 200-225 g
    svala av lite strimla/dela sedan kycklingen i önslkade bitar

    * stek upp i stekpanna med sötsur sås
    * stek upp meed 2 burkar cremecuisin vitlök och ötrer

    ris/potaris och ensallad till
    lycka till

  • Tårtsmulan77
    Vitlökskyckling

    600g kycklingfilé
    1 purjolök
    200g hela champinjoner
    125 créme bonjour vitlök & örter
    2½ dl matlagningsgrädde
    1½ dl vatten
    1 msk kycklingfond
    Salt
    Peppar

    1.Strimla kycklingen och bryn i smör. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken.
    2.Dela svampen i kvartar. Fräs purjolök och svamp i smör. Lägg över i grytan.
    3.Klicka i vitlöksost, tillsätt grädde, vatten och fond. Koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.
  • Miss Maria

    LÅter väldigt gott.....måste bara prova den oxå


    Tårtsmulan77 skrev 2007-12-03 15:18:06 följande:
    Vitlökskyckling600g kycklingfilé1 purjolök200g hela champinjoner125 créme bonjour vitlök & örter2½ dl matlagningsgrädde1½ dl vatten1 msk kycklingfondSaltPeppar1.Strimla kycklingen och bryn i smör. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken.2.Dela svampen i kvartar. Fräs purjolök och svamp i smör. Lägg över i grytan.3.Klicka i vitlöksost, tillsätt grädde, vatten och fond. Koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.
Svar på tråden Kyckling gryta!