• EBRU

    Goda smarriga fyllningar till bakpotatis?

    Någon här som vet några goda fyllningar till bakpotatis?Någon som har något recept på fetaost och rödlök osv...??
  • Svar på tråden Goda smarriga fyllningar till bakpotatis?
  • tingelingelingan

    brukar alltid göra med skinka(eller kassler) rödlök, creme fraich, lite majonäs, grovmalen peppar. (ev lite dill)

  • Atamon

    Med skinka och keso

    3 msk Keso
    50 gram strimlad rökt skinka
    1 msk hackad gul lök
    ½ tärnad röd paprika

    Med räkor

    3 msk Keso
    2 tsk lättmajonäs
    1 dl skalade räkor
    1 msk dill
    1 dl finstrimlad sallad
    2 msk strimlad purjolök

    Med salamiröra

    1 dl Keso, gärna Chili, eller Grillad Paprika
    2 skivor strimlad salami (motsvarande 2 points)
    1 tomat i små tärningar
    2 msk strimlad purjolök eller röd lök
    1 krm salvia
    salt och peppar

    Kesoröra med avokado

    3 msk Keso
    ½ liten avokado, mosa fint med gaffel
    ½ liten rödlök finhackad
    1 msk hackad gräslök
    örtsalt, peppar, lite dragon

    Laxrörs
    4 dl minifraiche
    4 tsk dijonsenap
    2 msk kapris
    2 syrliga äpplen eller röd lök
    200 g kallrökt lax
    4 msk hackad gräslök
    ca 2 msk riven pepparrot

    Gör så här
    1. Blanda en sås av minifraiche, senap och kapris.
    2. Skala och kärna ur äpplena alt. lök. Skär i små tärningar. Skär laxen i tunna strimlor.
    3. Blanda ner äpple al. lök och lax i såsen. Tillsätt gräslök och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i bakpotatisarna.

    Fetaoströra

    200 g Fetaost
    ca 7 soltorkade tomater
    2-3 dl Cremé fraiche
    6 oliver
    Peppar
    (några blad färsk basilika)

    Smula ner fetaosten i en bunke, hacka soltorkade tomater grovt och tillsätt tillsammans med oliverna. Häll på fraichen och mixa med mixerstav. Peppra. Tillsätt gärna några blad färsk basilika samt dekorera med ytterligare ett par.

  • Atamon

    Går ju att byta ut fraichen mot turkiskt eller grekisk yoghurt

  • mosterYster

    Godast är kryddsmör tycker jag. Sedan kompletterar man med kött eller fisk. Tex pepparrotssmör till rökt lax eller vitlöks- 0ch persiljesmör till rostbiff eller smör smaksatt med senap och örtkryddor till rökt skinka eller kaviarsmör till kokt fisk. Alternativt kan man ta smaksatt cr fr i stället för smör.

    Vill du ha en röra så är ju skagenröra alltid gott: räkor, majonnäs, cr fr, en aning dijonsenap, dill, salt och peppar och några droppar pressad citron eller liiiite finrivet citronskal. Blandar man dessutom i i crabfish strimlad på längden blir det ishavssallad och lägger man till crabfish i "slantar" samt burkchampinjoner så blir det västkustsallad. Man kan fräsha upp dessa röror med lite hackad rödlök eller purjo, gillar man hetta så är det gott med att droppa över tabasco.

  • mosterYster

    Åh, kom på en till jättegod: finhacka tomat, lök, färsk koriander, färsk chili (eller sambal). Tillsätt lite vinäger och olja och salta efter behag - om sambal används så behövs inget salt. Ät till vad som helst, det är supergott, till bakad potatis är det gott att kombinera med tärnad skinka, bacon eller grillat marinerat kött samt en klick gräddfil eller cr fr.

    Chèvreröra: mosad chèvre, cr fr, honung, pressad vitlök, salt.

    Tonfiskröra: tonfisk, majonnäs och/eller cr fr, ärtor, hackad lök, ev curry

    Kycklingröra: finfördelad grillad kyckling, majonnäs och/eller cr fr, burkmajs, curry

    fetaoströra: mosad feta, hackade oliver, hackad rödlök, grekisk yoghurt eller cr fr, hackad färsk basilika, färskmalen svartpeppar

    musselröra med ingefära och vitlök: 2 pkt keso, 1 hackad tomat, 1 burk musslor, riven ingefära (eller torkad) och pressad vitlök efter tycke och smak, salt och vitpeppar.

Svar på tråden Goda smarriga fyllningar till bakpotatis?