Pepparkaksdeg med färdig pepparkakskrydda
Någon som har ett pepparkaksrecept där man använder färdigblandad pepparkakskrydda??
Någon som har ett pepparkaksrecept där man använder färdigblandad pepparkakskrydda??
Det står väl på påsen?!
Inte på den jag har. Köpt i en mindre butik men kryddor i lösvikt.
Enligt Santa Marias påse med pepparkakskryddor:
300g margarin
1½ dl sirap
4 dl socker
1 påse kryddor (20g)
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3l mjöl
koka upp margarin, socker, sirap och kryddorna. låt kallna, tillsätt äggen. blanda bikarbonat med lite mjöl och rör ner i smeten. tillsätt resterande mjöl. arbeta dege slät. låt vila minst 3 timmar. kavla, stansa och grädda i 175-200 grader ca 8-10 min
satan så liten texten var
lycka till =)
tusen tack! NU ska det BAKAS!
varsegod, hoppas det blir bra, det värsta är att låta degen vila
Eller att försöka att inte äta upp degen innan det blivit kakor av den;)
hihi japp ska på julbak själv i helgen. normala peppargkaksdegen brukar ligga på 6-7kg, i år blir vi fler så den kommer nog ligga på ca10kg kan jag gissa. (vi tycker om pepparkakor
) på den "lilla" degen brukar 0,5-1kg bli uppätet men gissar att det blir mer i år eftersom det kommer fler barn/ungdomar än valigt. kan knappt vänta att få äta nybakta lussebullar
Lussebular är inte helt fel.... Kör du med kesella eller ägg för att de inte ska bli torra?
150g smör
1½ dl vit sirap
50g röd jäst
5 dl mjölk
250g kesella
1 ägg
2 kuvert saffran
salt
mjöl
(ägg till pensling)
russin om så önskas
Vispa smör och sirap poräst.
värm kesella och mjölk, häll över smulad jäst.
tillsätt ett par msk av smörblandningen, ägget och saffran.
Blanda i 15dl mjöl, låt vila 30 min.
tillsätt resten av smöret och mjöl till sedgen blir bra.
baka ut och låt vila 30 min.pensla, 250grader i ugnen tills fin färg.
tiden är beroende på hur stora sakerna är, därför vill jag inte skriva någon.
Vii gör ungefär hälften av bullarna som lussekatter och ungefär hälften som när man gör kanelbullar men istället för kanel och socker strör vi över hackad vit choklad. väldigt onyttigt men guuudomligt gott
Ett recept jag inte provat. Ska absolut testa detta i år! Hur mycket mjöl totalt. Kanske 15 dl + lite på känn eller?
kör på känn, hellre för lite för då kan man knåda i lite extra vid utbaket än en stenhård bulle, brukar göra dubbla receptet så blir träligt att stå å räkna, plus att jag har ett hemskt minne. men kan tänka mig kanske 20-25 dl totalt men är osäker.
så hoppas på att du är lite van att baka .
inte helt tappad bakom en vagn;)
tack för alla tips!