• Camilla D

    Recept på kall kycklingfile till buffé!

    Har någon ett gott recept på kall kycklingfile man kan skiva upp och ha till en buffé?

  • Svar på tråden Recept på kall kycklingfile till buffé!
  • bumse2

    Kall marinerad kyckling

    4 kycklingfiléer

    Stek kycklingen, salt och peppra.

    Lägg den varma kycklingen i marinad.

    Marinad
    ½ dl olivolja
    ½ dl balsamvinäger
    ½ dl flytande honung
    1 tsk salt
    1 pressad vitlöksklyfta
    några timjankvistar eller torkad timjan

    Låt kycklingen ligga några timmar i marinaden. Skiva sedan filén och lägg lite marinad på.

  • Bohman

    Stek kycklingen (fileér), krydda lite med salt o peppar o vitlökspulver
    stek bara så den får en fin stekyta...
    ställ sedan in den i ungnen...

    När den är klar, låt den svalna, och ställ in i kylen till nästa dag....
    Skär sedan upp kycklingen o lägg upp i fina tunna skivor på ett fat...
    Lägg över oliver, soltorkade tomater och lite färsk oregano...

    Blanda en dressing på balsamvinäger och örtagårdskrydda (på påse) följ anvisningarna på påsen, och lite lite balsamvinäger och ...tror inte att det var något mera?!
    häll detta över kycklingen!!
    Serveras direkt!
    (kall o SUPER GOD)

  • Camilla D

    Tack! De låter jättegott.

    Tess76: Orkar du skriva ner receptet, jag har försökt komma in på arlas sida i flera dar, men det gå inte.

  • vanilla

    tess recept från arla:

    kyckling med medelhavssmak

    8 bufféportioner
    800 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
    2 msk smör
    2 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    250 g körsbärstomater
    1 bunt rucolasallad eller färsk basilika
    1 dl svarta oliver med kärnor

    Sås:
    10 soltorkade marinerade tomater, ca 100 g
    4 dl lätt crème fraiche
    2 pressade vitlöksklyftor
    Gör så här
    Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

  • Camilla D

    Tack! Vad gott allting låter! Man skall inte läsa recept när man är hungrig...
    Gubben får vara med och välja vilket det blir.

Svar på tråden Recept på kall kycklingfile till buffé!