• Mint

    Vit baksirap - utbytbart mot...?

    Hallå där!

    Jag är i färd med att baka lussekatter, och enligt receptet ska jag ha i vit baksirap. Dock har jag inte det hemma.

    Vad ska jag byta ut mot? Det som finns är brödsirap, ljus sirap, strösocker och honung. Är något bättre än det andra, eller ska jag blanda...?

  • Svar på tråden Vit baksirap - utbytbart mot...?
  • Dimitra

    I de flesta recept där vit sirap ingår med står det "eller strösocker" så luta dig mot det du


    Jag håller inte med, alltså gör jag visst påhopp...
  • raspberryrevolution

    ljus sirap skulle jag satsa på eller honung

  • zaaga

    Strösocker!!!
    Inte ljus sirap, då får du en helt galen smak. *s*

    Vit baksirap är ett "istället för" strösocker, det gynnar vissa bakverk.

  • Lila

    Jag skulle välja strösocker.
    Använder själv vit sirap istället för strösocker. Jag tror du får fel färg och smak på lussekatterna om du väljer vanlig sirap.

    Lycka till!

  • trollmammsis

    ja vit sirap eller socker står dte i mitt recept

  • Annamaja

    jag brukar använda ljus sirap och det går utmärkt. Blir verken konstig smak eller fel färg på dem.

  • Maria40

    Strösocker var det som användes innan vit sirap fanns.

  • Mint

    Ah, tack alla! Jag såg också det där "...eller strösocker" i recept när jag googlade på det. Vit baksirap verkar vara flytande socker snarare än sirap (öhm, om man nu kan säga så) så jag kör på vanligt socker.

Svar på tråden Vit baksirap - utbytbart mot...?