• Yrslan

    Recept på juliga revbensspjäll önskas!!!

    Vill ha goda revbensspjäll på julbordet i år. Min mormor gjorde jättemöra och goda revben till jul men jag lyckas aldrig få mina lika bra som hennes så nu efterlyser jag recept. Alla recept mottages tacksamt

  • Svar på tråden Recept på juliga revbensspjäll önskas!!!
  • isisisis

    Jag brukar marinera mina i soya,honung,chili och ingefära.
    De brukar bli jättegoda.

  • annca

    Jag marinerar ca 1 dygn i glögg i kylen, bryner på i äkta smör i gjutjärnsgryta, häller på lite vatten och glögg och låter skjuda på svag värme minst 2 timmar tillsammans med ett lagerblad och några svartpepparkorn.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Yrslan

    Tack! Hur länge ligger de i marinaden??

  • Pia J

    Jag bryner mina i en gryta saltar, pepprar och drar på soya samt lite honung. De ska få fin färg. Klyver jag i en vitlöks klyfta lr två. Sen slår jag på vatten. Smular i en buljong tärning lägger i några lagerblad och några hela peppar korn. Och detta får puttra på.
    Om det är så juligt vet jag inte men de blir goda och möra.

  • Yrslan

    Tack för att ni delar med er av era recept

  • Sannaa
    Här är julkocken!

    Koka de små tjocka spjällen först. Vatten+glöggkryddor+köttbuljong.
    Sen kan man pensla de små rackarna med olja+honung+ingeföra och lite chili.
    Skjuts in i ugnen för lite uppvärmning och fin yta.
    Eller så tar man den lätta vägen ut och köper en BBQsås och häller på, SEN in i ugnen!
    GBP-opad SÖS 071114. Stella+Anders=mitt allt.
  • Yariija

    Marinerar dem i glögg som ovan men enbart i 2h och efter marineringen så bryner jag dem för att de ska får lite färg, efter det glazar jag dem i honung och kanel för att sedan låta dem bli färdiga i ugnen. Varierar gärna och tar lite apelsinsaft i även och det doftar underbart juligt hemma =) och smakar gott gör det också =)

  • Yrslan

    Vad spännande med glöggmarinad....

  • Yariija

    För att få julig smak på grytorna nu i december så använd glögg t.ex. istället för rödvin. Ger härlig julsmak =)

  • annca

    Gott att göra tex köttbullsås med lite glögg i också!


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • bumse2

    Så här gör vi våra till jul:

    1 1/4 kg tjocka revbenspjäll
    1/2 tsk vitpeppar
    1/2 tsk malen ingefära
    1/2 tsk colmans senapspulver
    Salt
    200g smör
    2-4 dl buljong

    Gnid in köttet med kryddorna, hätta upp smöret i en långpanna. Bryn spjället med "köttsidan" upp och ös med smör i början , ös sedan med buljongen.
    Stek i 200gr 15 min, sänk sedan värmen till 175 gr i 1- 1 1/2 tim.

  • Yrslan

    Åh vad sugen jag blir, vill gärna ha ännu mera recept

  • vildaungarnasmamma

    Yariija:
    kan du vara lite mer specific i ditt recept??
    vill så gärna göra revbenen.
    hur mycket av allt ska man ta?
    vi är 4 vuxna och 1 barn...
    tack på förhand *mums*

  • Niillis

    samma här blir riktigt saftiga o goda


    isisisis skrev 2007-12-10 15:46:29 följande:
    Jag brukar marinera mina i soya,honung,chili och ingefära.De brukar bli jättegoda.
Svar på tråden Recept på juliga revbensspjäll önskas!!!