Är det billigare att göra egna köttbullar?
och hur gör man isåfall?
och hur gör man isåfall?
ja,o framförallt MYCLET,mycket godare!
har inget recept-jag bara gör.....
Ja, mycket, mycket godare. Inga konserveringsmedel mm när man gör själv. Det finns MASSOR med recept, googla på köttbullar, vet att det finns även på Fl. Ica's hemsida har garanterat flera olika förslag.
Billigare vet jag inte, men klart nyttigare.
ett enkelt recept
400g köttfärs
1 ägg
1dl mjölk och ½dl ströbröd blandas till en kladdig massa (låt svälla i kylen en stund)
hackad eller riven lök (valfritt)
salt peppar
Blanda allt, stek på medelvärme
Nja, kan du få superbillig färs kan det kanske löna sig, men den stora vinsten ligger väl mer i att du får godare bullar med ingredienser du själv tillsatt.
Jag gör med en klatt Dijonsenap, ströbröd eller mannagryn, gärna en skvätt rödvin, lite parmesan om det finns hemma. Höftar alltid allt så kan tyvärr inte ge något recept
är det nöt eller blandfärs som man ska ha?
Ja, lök har jag såklart i också!
Blandfärs blir lite mer sammansittande. Jag använder oftast älgfärs. Funkar bra med ett extra ägg.
I julköttbullar måste det vara kryddpeppar! Mmmmm
Brukar göra som Wero73, men jag har en aningen kanel i min färs, blir jättegott!
Har även färk hackad vitlök, vitpeppar & svartpeppar, salt och gärna en färsk ört i, t.ex persilja.
Jag (när jag åt kött alltså) använde helst nöt, men det går bra med 70/30 också, blir något saftigare.