när är blodsockret för högt när man är gravid?
Jag har diabetes i familjen och min mamma hade graviditetsdiabetes. Jag har själv gått på diabetesutredning men hade inte "tillräckligt avvikande" blodsocker för att få diagnosen.
När jag blev gravid pratade jag med bm om detta. Jag har mätt mitt socker hemma och ligger konstant mellan 6,5 och 8, oavsett tid på dygnet (fasta lr minst 1,5h efter måltid), oftast över 7.
Jag har aldrig legat under 6.
Jag vet att det är ok att ha upp till 9 när man är gravid, men att konstant ligga så här "högt" gör mig lite orolig.
Bm säger bara att så länge det ligger under 9 är allt ok, men det känns inte som om hon är proffs på diabetes direkt, nån som vet om det kan påverka fostret att ligga konstant "högt" även om det inte är för högt? Eller ligger alla gravida så här?
Kan tillägga att jag inte äter socker, (även sen innan graviditeten) utom i undantagsfall. Jag försöker även att låta bli andra snabba kolhydrater, men ibland slinker det ner något, vill inte bli helt fanatsik och insnöad om det inte behövs...