• allt och lite till

    Varför är knäcken mjuk?

    ville bara fråga detta här om nån vet!
    jag bakade knäck igår och nu har den stått i kylen under natten men den är mjuk än :S kokade jag den för lite eller?
    måste jag slänga alla 73 st nu :S
    kram//Johanna

  • Svar på tråden Varför är knäcken mjuk?
  • Lola Jämtland

    Skulle tippa på ja att du kokade den för kort tid.
    Gjorde du inget kulprov?


    //Snart är det jul igen!
  • Crazy Baby

    De har inte kokat tillräckligt länge! Släng in dem i frysen och sen får ni hetsäta dem!

  • allt och lite till

    Crazy Baby skrev 2007-12-19 07:56:53 följande:


    De har inte kokat tillräckligt länge! Släng in dem i frysen och sen får ni hetsäta dem!
    ahah ja får göra det :P
    ja jag gorde kul rovet men men...
    kl var mkt i går och ville bara sova!!!! :P
  • ebben

    det där kulprovet ÄR lite "luddigt"! för ärligt talat så går det att forma en kula redan då knäcksmeten inte alls är klar!
    Men de går att ha kallt o äta snabbt,gott ändå!!

  • prilla

    min teori passar kanske inte men det är ändå en teori. För när jag skulle göra kinuski (typ som knäck) Så stelnade den aldrig. Men du lusläste jag det gamla receptet och där stod aldrig att man skulle röra hel tiden som jag gjort. Tror därför att jag rörde för mycket och att det därför blev sådär. Men å andra sidan funkade det jättebra att ha ovanpå en tårta sen istället. Jättegott! :)

  • Mamma Anna

    tror du kokade den förlite. Det allra bästa är att använda en termometer, går sällan fel.

Svar på tråden Varför är knäcken mjuk?