Varför är knäcken mjuk?
ville bara fråga detta här om nån vet!
jag bakade knäck igår och nu har den stått i kylen under natten men den är mjuk än :S kokade jag den för lite eller?
måste jag slänga alla 73 st nu :S
kram//Johanna
ville bara fråga detta här om nån vet!
jag bakade knäck igår och nu har den stått i kylen under natten men den är mjuk än :S kokade jag den för lite eller?
måste jag slänga alla 73 st nu :S
kram//Johanna
Skulle tippa på ja att du kokade den för kort tid.
Gjorde du inget kulprov?
De har inte kokat tillräckligt länge! Släng in dem i frysen och sen får ni hetsäta dem!
Crazy Baby skrev 2007-12-19 07:56:53 följande:
det där kulprovet ÄR lite "luddigt"! för ärligt talat så går det att forma en kula redan då knäcksmeten inte alls är klar!
Men de går att ha kallt o äta snabbt,gott ändå!!
min teori passar kanske inte men det är ändå en teori. För när jag skulle göra kinuski (typ som knäck) Så stelnade den aldrig. Men du lusläste jag det gamla receptet och där stod aldrig att man skulle röra hel tiden som jag gjort. Tror därför att jag rörde för mycket och att det därför blev sådär. Men å andra sidan funkade det jättebra att ha ovanpå en tårta sen istället. Jättegott! :)
tror du kokade den förlite. Det allra bästa är att använda en termometer, går sällan fel.
Mamma Anna hur många grader ska det vara?
Hallon 82 - 122 grader