Recept till segt tunnbröd...
Hejsan på er!
Någon som har ett gammalt hederligt recept på mjukt tunnbröd som blir så där lite segt?? Tänkte baka till julafton så klart.
God Jul på er alla!
Hejsan på er!
Någon som har ett gammalt hederligt recept på mjukt tunnbröd som blir så där lite segt?? Tänkte baka till julafton så klart.
God Jul på er alla!
Kan dessvärre inte hjälpa dig, men skulle också vilja ha ett recept på segt tunnbröd, så jag hjälper dig att putta upp tråden, så får vi hoppas att någon kan ge oss svar.
Mjukt tunnbröd
Ingredienser
Portioner: ca 20 kakor
1/2 paket (à 50 g) jäst
75 g margarin eller smör
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkål
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10-11 dl vetemjöl
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar. Forma bitarna till släta bullar och kalva ut dem till tunna kakor.
Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.