Hur gör man glasyr till pepparkakor??
Den ska gärna vara riktigt vit och faktiskt fastna på hjärtana..
Den ska gärna vara riktigt vit och faktiskt fastna på hjärtana..
Florsocker och vatten!
Jag vill alltså veta perfekta och exakta mängder som gör att glasyren är vit och sitter bra.. den ramlar bara av för mig!
Jag brukar göra så här:
1 äggvita
2,5 dl florsocker
1 krm ättikssprit
Häll allt i en bunke och vispa sedan poröst med elvisp. Vill man ha färg tar man i lite karamellfärg.
Men det är ju bara att göra den tjock så sitter den som smäck. Aja, ska inte lägga mig i, men jag har lyckats med det. God Jul!
florsocker och äggvita är mycket bättre.finns nog inga exakta mått,ta en äggvita och blanda i florsockret tills det e lagom konsistens.
4 dl florsocker
1 äggvita
några droppar citron
Blanda ihop!
tack för tipsen, antar att jag får spritsa nån annan dag, hade inte ägg eller ättika hemma
Jag tror att man måste ha i äggvita också för att glasyren ska bli klibbig i konsistensen och fastna på kakorna och har för mig att man ev. också ska ha i ättika om jag inte minns fel, men minns inte varför.
Googla på glasyr eller kristyr så hittar du säkert något recept.
Gissar att ättikan är för att inte kristyren ska bli dålig. Äggvitan är ju rå, så att säga, och ättika har en konserverande effekt.
Oj, det kom visst en massa svar medan jag satt och skrev. Lycka till med garneringen.
florsocker och vatten är glasyr (används till bullar bl.a)
äggvita, florsocker och ättika är kristyr (används till pepparkakor bl.a)