Mrs Kaffelatte skrev 2007-12-26 21:03:53 följande:
Tack så mycket mina vänner. Men mera protein måste jag ha..FHmamma: Jag är redan laktosintollerant vilket gör att jag inte kan ta Keldas färdiga soppor ect..Sen säger de att man ska ha redda soppor...Visst menar jag släta soppor men det kan jag mixa och fixa ändå...Hejhopp!
De säger redda soppor men i mitt liv valde jag (åh nej jag tror inte det var därför jag blev sjuk) soppor som inte var redda framför att inte äta alls. Man klarar av olika saker man får väl bestämt tro att sopporna är det enda som gör att man överlever.
Men protein finns också i bönor, ärter, linser, potatis och spannmål (bröd). Detta protein är av varierande sort och det är viktigt att man äter lite av varje.
Det blir lättare och lättare att laga veganmat. Jag tänker främst på alla sojaprodukter. Sojabönor innehåller protein av hög kvalité. Torkat sojaprotein har gott tuggmotstånd och kan smaksättas mycket varierande. Sojamjöl ersätter ägg i exempelvis pannkakor och pajer. Soja- och havremjölk ersätter komjölk. Sojagrädde passar till allt som vanlig grädde (förutom att vispas). Tofu (sojaost) finns i alla möjliga smaker och former.
Gröna linser i buljong Recept 4 portioner
Linser behöver inte blötläggas och kokar mjuka på cirka en halvtimme. En blöt linsrätt som fungerar som sås eller soppa.
Kokta gröna linser enligt paket
En halv gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 dl olivolja
1 msk honung
1 tärning grönsaksbuljong
Salt och vitpeppar
Koka linser enligt paket. Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs i olivolja några minuter. Tillsätt linser, honung, buljong samt cirka 6 deciliter vatten. Tillsätt mer vatten om du vill ha soppa. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.