Den här är jättegod! Har hitatt receptet här, säkte på lyxig kladdkaka...
Kaksmeten:
175gr Smör/margarin
175gr mörk blockchoklad
2dl socker
3 ägg-gulor
1 tsk vaniljsocker
1dl mjöl
3 ägg-vitor
Glasyren:
3/4 dl kaffegrädde
1 msk smör
1 1/2 msk florsocker
1msk socker
50gr Ljus blockchoklad
50gr mörk blockchoklad
Kakan: Smält smöret, lägg sedan i chokladen i små bitar, Rör hela tiden, ta av från värmen. Häll i socker med ägg gulorna, Rör rejält. Sedan kan man hälla allt i en bunke, då man också tillsätter mjöl och vaniljsocker. Till sist ska man i en separat skål vispa äggvitor så hårda att de är "fasta" ej ramlar ur bunken typ. Sedan ner med vitorna i den andra smeten.
Bäst är att smörja en avtagbar form, (lättast att skära upp tårtan sen så) häll i smeten, in i MITTEN av ugnen i 200grader i 25-30 min
Efter HALVA gräddningstiden lägger du över folie.
SÅ alltså ca efter 13 min.
( min kaka igår tog jag efter 30 min, men kakan SKA vara sladdrig i mitten LITE då man tar ut den, för den stelnar till sig då man låter den kallna. )
Låt Svalna
Glasyren:
Grädde, florsocker, socker och smör blandar man och låter koka upp. Ta sedan av från värmen och lägg i bitarna av chokladen. Rör försiktigt hela tiden så att du får en fin blank chokladkräm
Färdig! Häll nu på glasyren på den kalla kakan som svalnat i 1-2 timmar innan!
Godast är om du låter kakan stå till sig under dagen i kylen!