• Ingrid1989

    Vad äta till kalkonschnitzeln?? bråttom!!!!!

    Jag har köpt supergoda panerade kalkonfileér, men vad äta till? Klyftpotatis dök upp i mitt huvud, men SÅS?????
    Hjälp!

  • Svar på tråden Vad äta till kalkonschnitzeln?? bråttom!!!!!
  • Magic Star

    vanlig brunsås funkar bra, eller bernaisesås (stavas det så?)

  • Elinore

    skriver man så??
    när folk ska hjälpa dig? tacka och säg nej tack istället...

  • Ingrid1989

    haha, förlåt, jag menade inget illa...:p
    men jag har svårt kunna tänka mig brunsås till bara :S
    skall man ha en varm eller kall..??

  • Krisselina

    grönpepparsås?


    Lita alltid på din intuition
  • Krisselina

    rödvinsås?


    Lita alltid på din intuition
  • Ingrid1989

    curru var gott ända till jag blev gravid, efter dessa 9 månader kan jag inte ens känna lukten..:s konstigt detdär..:(
    kräsen brud detta :p

  • Krisselina
    FridaF skrev 2007-12-28 09:34:37 följande:
    hum.. lät intressant :) hur gör man den förresten..:s ?
    Om det var grönpepparsåsen du undrade över så finns det ju färdiga såser på ica typ :p
    Lita alltid på din intuition
  • Ingrid1989

    sant.. kanske man skulle ta en kik i hyllorna där... men suck, varm eller kall sås...???

  • Elinore

    jag skulle haft en varm sås till.. gör hasselbackspotatisoch en rödvinssås till... eftersom schnitzlarna e rätt feta är det gott med en magrare sås till...

  • Krisselina

    Varm sås, helt klart!


    Lita alltid på din intuition
  • Ingrid1989

    okej... då blir det en varm sås.. tror jag kollar hyoorna på ica först å hittar ja inget så blri d rödvinssås, har inte gjort de på något år bara, hur vare man gjorde nudå?????? recept, beskrivning..??

  • bumse2

    Plommonsås:
    3 st röda plommon
    1 st schalottenlök
    1 msk socker
    1 st nejlika
    1 msk balsamicovinäger
    4 dl buljong
    smör

    Plommonsås: Fräsplommon och schalottenlök i smör. Sockra, slå i vinäger och buljong. Låt koka i 20 minuter. Krydda och mixa.

    Rosépepparsås
    Ingredienser:

    1 gul lök

    1 msk smör

    2 msk rosépeppar

    1 msk ljus senap

    1 dl köttbuljong

    3 dl matlagningsgrädde

    salt

    peppar

    Gör så här:
    Finhacka löken.
    Stöt rosépepparn i en mortel.
    Smält smöret och fräs löken med peppar utan att löken får färg.
    Tillsätt senap, buljong och grädde.
    Låt såsen koka ihop under omrörning.
    Smaka av med salt och peppar.
    Garnera gärna med lite peppar ovanpå såsen före servering.

    Dragonsås

    1 hönsbuljongtärning

    1 dl vitt vin

    3 msk hackad färsk dragon (torkad dragon går också bra ta då bara ca 1 msk dragon)

    2.5 dl mellangrädde

    1 msk vetemjöl

    saft av en 1/2 citron

    Koka upp detta,börja med att reda vinet och mjölet och sedan resten av såsingredienserna.Låt såsen koka ihop,smaka av

Svar på tråden Vad äta till kalkonschnitzeln?? bråttom!!!!!