Såsrecept till köttfondue!!
Hej!
Vi ska göra köttfondue på nyårsafton och jag efterlyser recept på smarriga såser!!
Tack på förhand! (och Gott Nytt År!!)
Hej!
Vi ska göra köttfondue på nyårsafton och jag efterlyser recept på smarriga såser!!
Tack på förhand! (och Gott Nytt År!!)
puffar för denna tråden då vi oxå ska käka det..
vad har ni för kött ??
Vi ska oxå äta det och jag har köpt olika färdigsåser från K*orr
Se ska vi göra en kall berneiesås oxå... men kommer här ngt gott tips så kommer jag garanterat att testa.
Vi kommer göra det på fläsk och nöt grytbitar. Mest fläskbitar för nöt blir ju lätt torrt....
Vi brukar ha bearnaissås, knorr's pepparsås, jensens favoritsås eller whiskysås och en kall röra gjord på creme fraiche, hackad rödlök och smulad fetaost, lite salt och peppar.
Var x antal år sedan jag var ute och käkade fodue på restaurang och de hade ju SUPERGODA (säkert jättefeta ) såser!! Bearneise mm. De ska vara riktigt krämiga
oxfilé läste jag är bäst - det ska vara riktigt mört kött! Skär man mindre kuber är det bäst att koka i olja - stänger kan man koka i buljong.
Gräddfil/naturell tjock youghurt, senap, curry, salt.
Gräddfil, vitlök,chilisås, salt.
Har bott i Köttfonduens land: Schweiz!
Där bjuder man på en massa kalla såser : vitlök, bearnaise, chili, curry, (ca 5-6 olika, någon söt också).
Sen brukar man i regel ha flera köttsorter (häst, oxfilé, rostbiff, struts). Till detta hade iaf vi saffransris och 2 olika sallader.
Aioli
2 äggulor
2 dl olja
2-3 vitlöksklyftor
Creame frache
salt peppar och en skvätt citronsaft
knäck äggen pressa vitlöken i äggen, häll i liten stråle och vispa så gulan blir tjock. vänd i cf smaka av med salt peppar och citron.
Något som är gott är creme bonjuorost med vitlökssmak blandat med creme fraiche. Värm det o rör ihop. Mycket smarrigt! (och onyttigt )