Sökes: Recept på bikarbonatsbröd med filmjölk
Är det möjligtvis någon som sitter på ett recept på smaskigt lättbakat bikarbonatsbröd med filmjölk?
Är det möjligtvis någon som sitter på ett recept på smaskigt lättbakat bikarbonatsbröd med filmjölk?
Det här brödet är jätteenkelt att baka även om det är lite mycket ingredienser, brödet är supergott.
Rissne Gårdsbröd
1 dl solroskärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 1/2 dl vetekli
1 dl vetekross
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 msk bikarbonat
4 dl filmjölk
1-2 dl mörk sirap
Blanda allt i en bunke ( blir väldigt geggigt), smöra en avlång form och grädda ca 1 tim, 175 grader, längst ner i ugnen.
Jag har ett som vi tycker om
1 kg rågsiktsmjöl
1 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
3 tsk brödkryddor
2 tsk bakpulver
blanda ihop de torra ing. tillsätt 1 liter filmjölk och 4 dl ljus sirap.
Kör med degkrokarna tills det är ihopblandat ordentligt.
Häll smeten i en smord långpanna
Grädda i 45 min i 100 grader, skruva upp värmen till 175 grader och grädda sedan ytterligare 30 minuter.
Pensla med vatten när det är färdiggräddat.
Dela i 4 bitar.
Anitas filmjölkslimpa
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
4 dl sirap (ljus vanlig eller ljus brödsirap)
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Allt blandas och hälles ut på smord bakplåtpappersklädd långpanna. Gräddas mitt i ugnen i 30 minuter i 100 grader.
Filmjölkslimpa (underbart god)
1 stor limpa
Du behöver:
3 dl grovt rågmjöl
2 ½ dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta samman till en slät deg.
2. Lägg degen i en smord avlång form. Släta till degen på ytan. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka en timme.
Ingredienser:
11-12 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
ev 1 dl russin
5 dl filmjölk
½ dl mörk sirap
Gör så här:
Blanda rågsikt, salt, bakpulver, bikarbonat och ev russin i en skål. Tillsätt filmjölk och sirap och arbeta ihop allt till en deg.
Ta upp degen på mjölar bakbord och arbeta den helt lätt så den blir jämn och fin. Dela degen i två lika stora bitar och forma dem till limpor. Lägg limporna i smorda 1½ l bakformar. Grädda limporna ? utan jäsning ? i 175°C ugnsvärme ca 1 timme.
Pensla dem med vatten och rulla in dem i bakdukar och låt svalna. Lägg dem i plastpåse och låt vila en dag innan du skär dem.