• Mammatilltretroll

    Sökes: Recept på bikarbonatsbröd med filmjölk

    Är det möjligtvis någon som sitter på ett recept på smaskigt lättbakat bikarbonatsbröd med filmjölk?


    Mamma till MEJA född 050314 och JUNI född 061126
  • Svar på tråden Sökes: Recept på bikarbonatsbröd med filmjölk
  • bumse2

    Det här brödet är jätteenkelt att baka även om det är lite mycket ingredienser, brödet är supergott.

    Rissne Gårdsbröd

    1 dl solroskärnor
    1/2 dl krossade linfrön
    2 1/2 dl vetekli
    1 dl vetekross
    2 dl vetemjöl
    2 dl grahamsmjöl
    1 tsk salt
    2 msk bikarbonat
    4 dl filmjölk
    1-2 dl mörk sirap

    Blanda allt i en bunke ( blir väldigt geggigt), smöra en avlång form och grädda ca 1 tim, 175 grader, längst ner i ugnen.

  • Amacor

    Jag har ett som vi tycker om

    1 kg rågsiktsmjöl
    1 dl vetemjöl
    4 tsk bikarbonat
    3 tsk brödkryddor
    2 tsk bakpulver

    blanda ihop de torra ing. tillsätt 1 liter filmjölk och 4 dl ljus sirap.
    Kör med degkrokarna tills det är ihopblandat ordentligt.

    Häll smeten i en smord långpanna

    Grädda i 45 min i 100 grader, skruva upp värmen till 175 grader och grädda sedan ytterligare 30 minuter.
    Pensla med vatten när det är färdiggräddat.
    Dela i 4 bitar.

  • AnnaK

    Anitas filmjölkslimpa
    1 liter filmjölk

    1 kg rågsikt

    4 dl sirap (ljus vanlig eller ljus brödsirap)

    4 tsk bikarbonat

    2 tsk bakpulver

    Allt blandas och hälles ut på smord bakplåtpappersklädd långpanna. Gräddas mitt i ugnen i 30 minuter i 100 grader.

  • AnnaK

    Filmjölkslimpa (underbart god)

    1 stor limpa

    Du behöver:
    3 dl grovt rågmjöl
    2 ½ dl rågsikt
    1 tsk salt
    2 tsk bikarbonat
    1 dl mörk sirap
    3 dl filmjölk

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta samman till en slät deg.
    2. Lägg degen i en smord avlång form. Släta till degen på ytan. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka en timme.

  • AnnaK

    Ingredienser:

    11-12 dl rågsikt
    1 tsk salt
    2 tsk bakpulver
    1 ½ tsk bikarbonat
    ev 1 dl russin
    5 dl filmjölk
    ½ dl mörk sirap

    Gör så här:

    Blanda rågsikt, salt, bakpulver, bikarbonat och ev russin i en skål. Tillsätt filmjölk och sirap och arbeta ihop allt till en deg.

    Ta upp degen på mjölar bakbord och arbeta den helt lätt så den blir jämn och fin. Dela degen i två lika stora bitar och forma dem till limpor. Lägg limporna i smorda 1½ l bakformar. Grädda limporna ? utan jäsning ? i 175°C ugnsvärme ca 1 timme.

    Pensla dem med vatten och rulla in dem i bakdukar och låt svalna. Lägg dem i plastpåse och låt vila en dag innan du skär dem.

Svar på tråden Sökes: Recept på bikarbonatsbröd med filmjölk