Forum Förlossningsrädsla - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vågar inte bli gravid

  Tor 3 jan 2008 13:17 Läst 8686 gånger Totalt 30 svar
  Tor 3 jan 2008 13:17

  Hej vänner,

  min vän berättade i förtroende för mig häromdagen att anledningen att hon och hennes man inte skaffat barn är att hon är så makalöst förlossningsrädd.
  Hon vill ha barn och hade frågat en BM som sa att Auroragruppen i Göteborg endast är till för omföderskor och "alla förstföderskor är rädda, det är naturligt".

  Nu till min fråga, hur skall jag hjälpa min vän? Finns det stödgrupper för såna som inte vågar bli gravida? Hur kan hon göra?

  Undrar,
  Paxa.

 • Den där morsan
  Visa endast
  Tor 3 jan 2008 13:20 #1

  Har aldrig hört talas om att auroragruppen bara är för omföderskor. Jag gick där själv i göteborg!

 • Tor 3 jan 2008 13:33 #2

  Jaså? Själv har jag ingen koll, och inte hon heller. Jag tror jag ringer min BM och frågar hur man kan hjälpa till.

  Jag tror initialt det bästa vore om hon kunde få träffa en BM och bara prata lite.

  Tack för ditt svar.

 • Fre 4 jan 2008 06:41 #3

  Jag hade EXAKT samma problem som din väninna. Jag kontaktade först vårdcentral för hjälp men de visste inte. Sen gick jag till Mama Mia men blev mer eller mindre hånad. De hade aldrig varit med om ngn som INTE är gravid som tar upp problemet. Som om denna rädsla BARA uppstår när man blir gravid. Jag gick till en terapeut privat hos Humanova.se (dock hos en terapeut i Sthlm). Hon tyckte det var jättemärkligt att jag inte kunde få hjälp tidigare för att hon hade flera patienter med mina känslor. Jag gick inte särskilt många gånger för att i grund o botten så var det inte rädsla för förlossning som jag inte vågade bli gravid. Det var mkt annat som låg bakom men självklart är jag dödsrädd för förlossningen också. Mitt första steg var att VÅGA bli gravid. Sen får jag ta allt steg för steg. När man väl är gravid så kan man få hur mkt hjälp som helst. Men det krävs ju att man vågar bli gravid.
  Under mina terapeut-timmar så pratade vi om allt mellan himmel o jord. Terapeuten lyssnade men vred och vände på mina tankar och det kunde vara ganska jobbigt ibland. Men hon fick mig att inse att allt är inte svart eller vitt. Sen fick jag lite "hemuppgifter" så att jag kunde fundera lite på tills nästa träff. Det är riktigt bra hjärngympa.

 • asfalt­sblomm­an
  Visa endast
  Fre 4 jan 2008 09:15 #4

  oj! kunde varit jag! eller det var jag, skillande är att jag trotsat rädslan och är nu gravid i vecka 10.
  jag har jättebra stöd i min BM, men framförallt så vet man inte hur man komemr känna när man väl är gravid. jag hanterar allt såå mcyket bättre än jag nånsin kunde ana, och jag kan lova dig att jag var SÅÅÅÅÅ jäkla njig och panikslagen och då var jag inte ens gravid,säg till din väninna att regga sig på familjeliv ovh skicka ett mess till mig så ska jag berätta.

 • Fre 4 jan 2008 09:18 #5

  Hej Asfaltsblomma,
  hade du kontakt med en BM innan du blev gravid?

 • asfalt­sblomm­an
  Visa endast
  Fre 4 jan 2008 09:19 #6

  föresten så pratade jag med en BM förra året, av den anledningen att jag inte vågade bli gravid. det var hos Aurora här i sthlm ch hon tyckte det var BRA att jag sökte hjälp.
  be henne ringa nån annan inom mvc osv

 • asfalt­sblomm­an
  Visa endast
  Fre 4 jan 2008 09:23 #7
  paxa skrev 2008-01-04 09:18:35 följande:
  Hej Asfaltsblomma,hade du kontakt med en BM innan du blev gravid?
  jag gick hos en kurator några gånger, på kvinnokliniken..
  jättebra..
  det finns så mycket hjälp att få när man väl är där..
  är hon fortfarande rädd när det närmar sig finns ju kejsarsnitt, det kunde dom nästan lova mig när jag var och pratade..
  Jag lider verkligen med hennefär jag vVET vad den där mentala spärren gör med en..
 • Fre 4 jan 2008 09:33 #8

  OK! Tack för dina upplyftande svar. Jag har precis ringt min BM och pratat in på hennes tel. Vi får se vad jag får för svar från henne.

 • asfalt­sblomm­an
  Visa endast
  Fre 4 jan 2008 09:34 #9

  att d inte ber henne göra en sida här? finns många här sm kan mycket och själva har erfarenhet. jag har pratat massr på denna sajt i över ett år c det har hjälpt mig mycket.

 • Fre 4 jan 2008 09:43 #10

  Det skall jag också göra.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll