• FamiljenEriksson

    Nån med ett gott recept på en kycklinggryta?

    Nån med ett bra tips :)

  • Svar på tråden Nån med ett gott recept på en kycklinggryta?
  • Mamsingen

    Het Kyckling!

    4 pers.

    4 kycklingfiléer

    1 röd lök

    1 röd paprika

    1 vitlöksklyfta

    2 msk matfett

    1 tsk sambal olek

    ½ dl mango chutney

    3 dl grädde

    1 grönsaksbuljongtärning

    salt och peppar

    Finhacka löken, paprikan och vitlöken och fräs mjukt i matfett.

    Tillsätt sambal olek, mango chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 8 minuter.

    Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsfast form.

    Smaka av såsen och häll den över kycklingen.

    Strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 13 minuter

    Servera med jasminris eller potatisgratäng och önskade grönsaker.

    Supergott!

  • FamiljenEriksson
    Mamsingen skrev 2008-01-04 11:17:31 följande:
    Het Kyckling!4 pers.4 kycklingfiléer1 röd lök1 röd paprika1 vitlöksklyfta2 msk matfett1 tsk sambal olek½ dl mango chutney3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärningsalt och pepparFinhacka löken, paprikan och vitlöken och fräs mjukt i matfett.Tillsätt sambal olek, mango chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 8 minuter.Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsfast form.Smaka av såsen och häll den över kycklingen.Strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 13 minuterServera med jasminris eller potatisgratäng och önskade grönsaker.Supergott!
    Mums! Men är den mycket stark då vi har en liten som också ska äta?!
  • pajas01

    jag brukar göra en som är väldigt lätt att göra och såååå god..

    tar en kyckling filé per person och sen 1/2 paket bacon per person.. steker upp detta och har sedan i en lök.. när detta är därdigt är de dags att hälla i matlagningsgrädden.. de brukar jag ta efter hur mycke jag vill ha.. (brukar landa runt 5dl då jag har en sambo som älskar sås.) sen så klickar du i svartvinbärgelé brukar bli ganska mycke.. men smaka av och ta efter hur mycke man vill ha.. sen låter jag detta puttra några minuter och serverar med ris..

  • bumse2

    Det här är supergott, lagade denna gryta förrgår och det blev succé hemma

    Kycklinggryta med jornötssås

    Ingredienser
    4 port
    4 kycklingfiléer, ca 500 g
    2 äpplen
    2 vitlöksklyftor
    1 dl salta jordnötter
    1-2 tsk hackad röd
    chilifrukt
    2 msk jordnötssmör
    rivet skal och saft av 1/2 lime
    1 msk farinsocker
    1 dl vatten
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1 hönsbuljongtärning
    1 msk smör
    1/2 tsk salt

    Gör så här
    Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris

  • Mamsingen

    Nja, lite stark är den, men vår 3 åring äter den med god aptit. Om ni vill ha den mildare, uteslut sambal oelek och minska mängden mango chutney.

  • jenni82

    kycklingfile,
    paprika,
    champinjoner,
    röd lök,
    servera med såsen med smaken i locket de gör reklam för i kantarell/champinjonsmak
    servera med tagliattelle
    och NJUT!

    =)


    drabbad av Engla - kärlek! // here by my side a new color to paint the world
  • k girl

    Jag brukar göra kycklinggryta med mango chutney, grädde och curry:

    - Hacka en gul lök fint, fräs den i olja tillsammans med curry efter smak.
    - Tärna en kycklingfilé per person. Stek dem i margarin.
    - Häll på ett paket matgrädde.
    - Smaksätt med lök- och curryblandningen, lite sambal oelek, salt och mango chutney. Det går att göra precis så starkt man vill ha det!
    - Skär en banan i småbitar och värm upp dem i grytan strax innan servering.

    Annars brukar jag göra en gryta med stekt, tärnad kycklingfilé, krossade tomater, lite kryddor (timjan, basilika) och paprika. Också mycket gott.

  • MaddeK81
    Kyckling i honung

    Kycklingfiléer
    Olja
    Vitlök
    Soya
    Flytande honung
    Grädde/Mjölk
    Redning (Maizena/Mjölk+mjöl eller vad man vill)
    Vitlökspeppar
    Aromat
    Salt

    Skär filéerna i små grytbitar, stek i en stor gryta/wokpanna/stekpanna med olja. Efter ett när kycklingen börjat bli tillagad (behöver inte ve genomstekt än) så häller du på mycket flytande honung och hackad/pressad vitlök. Stek tills kycklingen börjar bli klar. Häll på soya aromat, vitlökspeppar och stek lite till. Häll på vätska (jag brukar köra lite grädde och mjölk men man kan köra bara grädde eller bara mjölk om man vill), smaka av, tillsätt mer honung/kryddor om du tycker att det behövs, red med mazena eller nåt annat, koka upp, KLART.

    Servera med pommes eller ris (jag tycker det är godast med ris, min sambo tycker det är godast med pommes till).

    Har tyvär inga exakta mått på receptet eftersom det är ett recept som min sambo "ärvt" från sin mor så vi gör alltid bara på en höft, vi vet ju på ett ungefär hur mycket vi behöver och hur vi vill att det ska smaka.

    Tänk att ni tar så mycket kyckling som ni tror det går åt till er familj, när ni sedan tillgar maten så häller ni helt enkelt på så mycket vätska som ni tycker blir lagom tillsammans med kycklingen.
  • Safari

    Jag brukar göra en som jag tycker är god

    Har inga direkta mått utan jag brukar göra på en höft beroende på hur många man ska göra till.....

    1 färdiggrillad kyckling
    creme fraiche
    grädde
    bacon
    röd paprika
    färska champinjoner
    salt
    peppar
    soya

    Jag brukar skiva upp bacon och champinjoner och fräsa dem och sedan blandar jag ihop allting och låter det puttra en liten stund. Det går bra att byta ut grädden till en lättare variant om man vill
    Serverar ris till.
    Eftersom kycklingen redan är färdig går denna gryta fort att göra!

  • emmah83

    KYCKLING GRYTA FÖR 4 PORT
    -Hasselbackspotatis
    -4 kycklingfiléer
    -rödlök
    -curry
    -salt
    -4 dl creme fraiche
    Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem.
    När de fått färg, tillsätt creme fraichen.
    Skär rödlöken i små bitar och tillsätt även dem.
    Låt koka en stund och smaksätt med curryn

    kycklinggryta med ananas
    1 färsk kyckling, 1 kg
    1 purjolök
    Smör
    1 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1 burk ananasringar, ca 225 g
    1 dl buljong
    1-2 msk senap
    2-3 msk vetemjöl
    1 ½ dl grädde
    ½ dl klippt persilja

    Skär kycklingen i grytbitar (10-12 st). Skölj och skär purjolöken i bitar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

    Tillsätt salt, peppar, ananasspad, buljong och senap. Rör om. Efterstek under lock på svag värme ca 15 min. Skär ananasen i bitar. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner det i skyn.

    Tillsätt ananas och grädde. Koka grytan ytterligare 5 min. Strö över persilja.

Svar på tråden Nån med ett gott recept på en kycklinggryta?