Atamon skrev 2008-01-05 20:40:58 följande:
Själv har jag ingen koll på GI värde men bidrar med ett recept till, från programmet "Du är vad du äter"2 dl cashewnötter1,5 dl russin1,5 dl dadlar1 dl riven kokos1. Mixa alla ingredienser till en tjock kräm (häll i lite vatten om det behövs)2. Forma till platta bars och lägg dem på bakplåtspapper3. Låt barsen torka i ca 1,5 h i ugn. Ca 50 grader
Attans vilket bra recept! Det ska jag prova! Tack!
Jag är också lite osäker på GI-nyttigheten hos kokos, men jag hittade det här på GI-viktkoll (ifall någon är nyfiken):
"7. Kokos i fokus
Kokosolja var länge ett stort ?No-No?, men den teorin har nu fått på nöten. Kokosnöten har fått ett uppsving, tack vare nya rön om hur den tropiska delikatessen påverkar kolesterolet. Trots sitt höga innehåll av mättat fett anses kokosnöten nyttig och den nyheten uppskattar de hälsomedvetna amerikanarna. Nu inväntar i alla fall jag en GI-vänlig samt formofarlig variant av ?Bounty?!"
www.giviktkoll.se/default.aspx
Kokosfett som klister måste ju i alla fall vara nyttigare för blodsockret än knäck (som man får en riktig socker-knock av!).