hur gör man bechamelsås?
ja det är det jag undrar. vore tacksam för snabbt svar.
ja det är det jag undrar. vore tacksam för snabbt svar.
3 msk vetemjöl
50 50 g smör
0.5 0.5 tsk socker
3 3 dl mjölk
2 2 dl grädde
salt
peppar
Gör en bottenredning på mjöl och smör, det vill säga fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
2. Häll i mjölken och grädden lite i taget och låt koka ihop under omrörning. Smaka av med socker, salt och peppar.
Smält 1-2 msk smör/margarin.
Blanda ner 1-2 msk mjöl.
Rör ner mjölk, lite i taget under omrörning, tills såsen fått önskad konsistens. Salta & peppra.
När jag gör lasagne så gör jag först köttfärssåsen och sedan häller jag mjölk + mjöl i köttfärssåsen (jag vispar ihop deet i en bunke först).
Tröttnade på att alltid bränna vid bechamelsåsen, men nu funkar det bra
Resultatet blir jättebra och bara en kastrull att ösa ur, fast du kanske inte ska göra lasagne.
(proportionerna är per 1 liter mjölk, 1 dl mjöl).
jaha vad smart. Jo det är lasange jag ska göra.