Jag brukar inte heller använda recept utan jag häller i lite av allt som jag råkar hitta här hemma.
Jag försöker göra mitt bröd så fiberrikt och proteinrikt som möjligt, eftersom jag äter så otroligt mycket bröd.
Vetegroddar har jag alltid i. Det smakar inte mycket, men innehåller mycket järn, fibrer och protein.
Krossat korngryn, vetegryn, vetekross, linfrön, loppfrön, havregryn och sånt låter jag koka ihop, för att det ska bli lite mjukare och inte torka ut brödet så mycket.
Sedan blandrar jag en massa olika mjöler och har även i någon dl, sojamjöl för att öka mängden protein.
Jag brukar helt enkelst hälla i det som vi råkar ha över hemma, morötter, potatis, kamomillte (alltså bara själva teblommorna, inte som vätska).
spenat, groddar och tja allting, men inte allt samtidigt.
Oftast blir det gott, ibland så blir det aningen mindre gott och ibland så får fåglarna mat