Det här receptet har jag haft rätt länge men ej testat ännu.
Amerikans coleslaw, 4 portioner
5-7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl creme fraiche eller sojayoughurt
1/2 dl majonäs av valfri sort
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala moroten och riv den fint. Skiva rödlöken mycket tunt. Rörsamman creme fraiche, majonäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Blanda vitkål, morot och lök och majonässås. Låt stå kallt 1-2 timmar före serveringen.
(från www.gronmat.net)
tänkte laga det i helgen faktist.. har också ett "huvud" som väntar i kylen...
hittade detta på nätet i ett recept
"Cabbage, either green or purple or both
Carrot
Green onion
For Mayo version:
Mayonnaise
Yellow mustard
Pepper
For Non-mayo version:
Rice vinegar or white vinegar
Sugar
Salt and pepper"
på ett annat ställe detta recept:
"1 head green cabbage
or
7 cups bagged coleslaw mix
1/4 red onion
1/2 cup mayonaise
1/2 cup sour cream
1 1/2 tablespoon cider vinegar
1 1/2 teaspoon prepared mustard
1 teaspoon salt or Vege-Sal
1 packet artificial sweetener,
or
1 teaspoon Splenda"
och på ett tredje ställe:
"1 pound finely shredded cabbage
1 medium onion, finely chopped
1 medium green pepper, finely chopped
1/2 cup vinegar
1/2 cup sugar
1/2 cup salad oil
salt
pepper
celery seed"
så det känns ju som att man kan göra vilket som....