• Villes mamma

    Det "riktiga" receptet på coleslaw?

    Finns ju massor av varianter. Vilket är det "riktiga och det bästa? Köpte ett vitkålshuvud redan igår men har nu trasslat in i recepthärvan... I endel används gräddfil och majonnäs men i andra vinäger och olja?

  • Svar på tråden Det "riktiga" receptet på coleslaw?
  • FiaFågel

    Det här receptet har jag haft rätt länge men ej testat ännu.

    Amerikans coleslaw, 4 portioner

    5-7 dl finstrimlad vitkål
    1 liten morot
    1 liten rödlök
    1 dl creme fraiche eller sojayoughurt
    1/2 dl majonäs av valfri sort
    1 tsk fransk senap
    1 tsk socker
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar

    Skala moroten och riv den fint. Skiva rödlöken mycket tunt. Rörsamman creme fraiche, majonäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Blanda vitkål, morot och lök och majonässås. Låt stå kallt 1-2 timmar före serveringen.

    (från www.gronmat.net)

    tänkte laga det i helgen faktist.. har också ett "huvud" som väntar i kylen...

    hittade detta på nätet i ett recept
    "Cabbage, either green or purple or both
    Carrot
    Green onion

    For Mayo version:
    Mayonnaise
    Yellow mustard
    Pepper

    For Non-mayo version:
    Rice vinegar or white vinegar
    Sugar
    Salt and pepper"

    på ett annat ställe detta recept:
    "1 head green cabbage
    or
    7 cups bagged coleslaw mix
    1/4 red onion
    1/2 cup mayonaise
    1/2 cup sour cream
    1 1/2 tablespoon cider vinegar
    1 1/2 teaspoon prepared mustard
    1 teaspoon salt or Vege-Sal
    1 packet artificial sweetener,
    or
    1 teaspoon Splenda"

    och på ett tredje ställe:
    "1 pound finely shredded cabbage
    1 medium onion, finely chopped
    1 medium green pepper, finely chopped
    1/2 cup vinegar
    1/2 cup sugar
    1/2 cup salad oil
    salt
    pepper
    celery seed"

    så det känns ju som att man kan göra vilket som....

  • lata kocken Johanna

    tänk på att de inte har samma mayo som vi har

    testa hellmans

    och det finns nog lika många varianter på coleslaw som det finns personer som lagar mat

    men sourcream och hellmans mayo är vanligt att det är i...

  • Bupa

    Bara för nyfikenhets skull - vad är skillnanden på majjon?

  • Alicat

    KFC har den bästa coleslawen, IMHO. Googlade och hittade detta.

    Just Like Kfc Coleslaw
    I copied these ingredients from the KFC coleslaw container years ago..yes, they did list Miracle Whip, not mayo! It always goes quick, but I never get any compliments when I bring it as a dish to pass because they all think that I just picked it up from KFC and put it in my own bowl! I use the bags of coleslaw mix from the produce section of my store and chop it in the food processer, but you can use a 1 lb head of cabbage, and a couple of carrots instead if you wish.

    1 (1 lb) bag coleslaw (in produce section of store)
    2 tablespoons onions (grated)
    1 cup Miracle Whip
    2 tablespoons tarragon vinegar
    1 tablespoon sugar
    1/8 teaspoon salt
    1/8 teaspoon pepper
    1 tablespoon milk or cream

    Det är stor skillnad på smak på svensk majonäs och amerikansk mayo. Min sambo kan inte med svensk utan vi får köpa med oss stora burkar miracle whip när vi åker hem. Svensk majonäs smakar mer skarpt så kör du på det är det en bra ide att blanda ut med creme fraiche tex. Hellmans brukar finnas på vanliga ica.

Svar på tråden Det "riktiga" receptet på coleslaw?