Bulgur!
Undrar bara om någon har något smarrigt recept med bulgurvete?
Jag har ett med kräftor, men behöver lite mer inspiration...
Undrar bara om någon har något smarrigt recept med bulgurvete?
Jag har ett med kräftor, men behöver lite mer inspiration...
Bulgursallad med linser, 6 portioner
500 g puylinser eller gröna linser
2-3 msk soja
1 tsk spiskummin
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g bulgur
1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)
Till servering:
tomater
svarta oliver
finhackad persilja
Skölj linserna och koka dem mjuka i cirka 20 minuter tillsammans med lite soja. Låt dem rinna av och smaksätt sedan med spiskummin, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Koka upp bulgur och grönsaksbuljong. Dra från värmen och täck med lock. Låt bulguren dra i cirka 30 minuter. Blanda allt försiktigt vid serveringen Smaksätt eventuellt mer med salt, peppar, balsamvinäger och olja. Dekorera med tomater, oliver och persilja.
Mucedera, 4 portioner
2 dl gröna linser
2 dl grov bulgur
1 gul lök
2 msk olivolja
1/4 tsk salt
Skölj linserna i en kastrull under rinnande kallt vatten tills vattnet blivit klart. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Koka bulgur i 7 dl vatten ca 10 minuter. Fräs den finhackade löken i olivoljan. Blanda samman alla ingredienser.
Quornsallad med bulguruvete
300 g quornbitar
2 msk olivolja
sallad, blandade sorter
1 st paprika, röd
200 g sockerärter
1/2 pkt bulguruvete
2 dl tomatsås
1 burk lätt crème fraiche
salt och peppar
Stek Quornbitarna ett par minuter i olja, salta och peppra. Koka bulgur vetet enligt paketets anvisning, låt svalna. Blanda samman salladen med finstrimlad paprika, Quornbitar och bulgurvete. Servera salladen med tomatsås och lätt crème fraiche.
källa: www.gronmat.net
Mums, det med quorn verkar jättegott! Tack! Finns det fler?
Hej hej...
Här kommer ett gott recept med bulgur. Jag har tyvärr inget nerskrivet recept på det utan jag brukar bara göra efter huvet...
Men ca 3-4 stora morötter
1-2 st palsternackor
2-3 potatisar
1/2 kålrot
Skala och hacka rotfrukterna och lägg de i en kastrull och täck över med vatten. Lägg också i kycklingbujong och låt koka upp.
Låt de koka ganska länge för de ska verkligen koka ihop ordentligt.
Sen ska du också ha kycling filé, räkna ca 1 stor kycklingfilé per person.
Stek supersnabbt på vadera sida. När du har gjort det skär du en skåra i vardera filé och lägger in en skiva bacon.
Sen lägger du dem i en ungssäker form.
När rotfrukterna kokat klart och det har blivit riktigt mjuka och verkligen kokatihop så häll över hela röran över kycklingen och sen rakt in i ugnen på ca 200 grader i ca 30 -40 minuter.
Servera med bulgur. Salta och peppra allt också under matlagningens gång
LYCKA TILL
Du kan ju göra Tabbouleh på bulgurvete. Här kommer ett recept:
Tabbouleh 4-6 personer
3 dl bulgurvete
2 buljongtärningar
3 dl vatten
1 stor bunt bladpersilja
½ gurka
3 tomater
2 citroner (saft och rivet skal)
10-15 svarta oliver
salt
svartpeppar (gärna grovmalen)
- Koka upp vatten och buljongtärning.
- Häll buljongen över bulgurvetet i en stor skål. Det skall dra i ca 30 minuter.
- Hacka bladpersilja.
- Skär gurka och tomat i små bitar.
- Riv skalet av citronerna och pressa sedan ur saften.
- Blanda allt hack + citron i bulgurvetet som nu dragit färdigt.
- Garnera med persilja och svarta oliver.