• Maggisen

    Bulgur!

    Undrar bara om någon har något smarrigt recept med bulgurvete?

    Jag har ett med kräftor, men behöver lite mer inspiration...

  • Svar på tråden Bulgur!
  • FiaFågel

    Bulgursallad med linser, 6 portioner

    500 g puylinser eller gröna linser
    2-3 msk soja
    1 tsk spiskummin
    3 msk balsamvinäger
    2 msk olivolja
    1 tsk salt
    1 krm peppar
    500 g bulgur
    1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)

    Till servering:
    tomater
    svarta oliver
    finhackad persilja

    Skölj linserna och koka dem mjuka i cirka 20 minuter tillsammans med lite soja. Låt dem rinna av och smaksätt sedan med spiskummin, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Koka upp bulgur och grönsaksbuljong. Dra från värmen och täck med lock. Låt bulguren dra i cirka 30 minuter. Blanda allt försiktigt vid serveringen Smaksätt eventuellt mer med salt, peppar, balsamvinäger och olja. Dekorera med tomater, oliver och persilja.

    Mucedera, 4 portioner

    2 dl gröna linser
    2 dl grov bulgur
    1 gul lök
    2 msk olivolja
    1/4 tsk salt

    Skölj linserna i en kastrull under rinnande kallt vatten tills vattnet blivit klart. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Koka bulgur i 7 dl vatten ca 10 minuter. Fräs den finhackade löken i olivoljan. Blanda samman alla ingredienser.

    Quornsallad med bulguruvete

    300 g quornbitar
    2 msk olivolja
    sallad, blandade sorter
    1 st paprika, röd
    200 g sockerärter
    1/2 pkt bulguruvete
    2 dl tomatsås
    1 burk lätt crème fraiche
    salt och peppar

    Stek Quornbitarna ett par minuter i olja, salta och peppra. Koka bulgur vetet enligt paketets anvisning, låt svalna. Blanda samman salladen med finstrimlad paprika, Quornbitar och bulgurvete. Servera salladen med tomatsås och lätt crème fraiche.

    källa: www.gronmat.net

  • Maggisen

    Mums, det med quorn verkar jättegott! Tack! Finns det fler?

  • anette79

    Hej hej...
    Här kommer ett gott recept med bulgur. Jag har tyvärr inget nerskrivet recept på det utan jag brukar bara göra efter huvet...

    Men ca 3-4 stora morötter
    1-2 st palsternackor
    2-3 potatisar
    1/2 kålrot

    Skala och hacka rotfrukterna och lägg de i en kastrull och täck över med vatten. Lägg också i kycklingbujong och låt koka upp.
    Låt de koka ganska länge för de ska verkligen koka ihop ordentligt.

    Sen ska du också ha kycling filé, räkna ca 1 stor kycklingfilé per person.
    Stek supersnabbt på vadera sida. När du har gjort det skär du en skåra i vardera filé och lägger in en skiva bacon.
    Sen lägger du dem i en ungssäker form.
    När rotfrukterna kokat klart och det har blivit riktigt mjuka och verkligen kokatihop så häll över hela röran över kycklingen och sen rakt in i ugnen på ca 200 grader i ca 30 -40 minuter.
    Servera med bulgur. Salta och peppra allt också under matlagningens gång

    LYCKA TILL

  • Mamma Ia

    Du kan ju göra Tabbouleh på bulgurvete. Här kommer ett recept:

    Tabbouleh 4-6 personer

    3 dl bulgurvete
    2 buljongtärningar
    3 dl vatten
    1 stor bunt bladpersilja
    ½ gurka
    3 tomater
    2 citroner (saft och rivet skal)
    10-15 svarta oliver
    salt
    svartpeppar (gärna grovmalen)

    - Koka upp vatten och buljongtärning.
    - Häll buljongen över bulgurvetet i en stor skål. Det skall dra i ca 30 minuter.
    - Hacka bladpersilja.
    - Skär gurka och tomat i små bitar.
    - Riv skalet av citronerna och pressa sedan ur saften.
    - Blanda allt hack + citron i bulgurvetet som nu dragit färdigt.
    - Garnera med persilja och svarta oliver.

Svar på tråden Bulgur!