• mj82

    köttbullar i ugnen

    hur gör man?
    har hört att man kan "steka" köttbullar i ugnen. måste man steka dom först i stekpannan? har man ugnen på över och undervärme? grader? smörjer man pannan?

    ja, som ni märker har jag noll koll så berätta gärna hur ni gör.

  • Svar på tråden köttbullar i ugnen
  • Linda365

    Jag försteker dom hastigt i stekpannan för att få den där goda stekytan sen lägger jag dom på bakplåtspapper i långpannan. Över och undervärme typ 200 grader.
    Jätte enkelt och jätte gott.

  • mj82

    tack. då ska jag gå upp o göra det nu :)

  • LoVe Me

    Ja kör bakplåtspapper, lägger bullarna på, över och undervärme 175g superlätt och man slipper allt stekos


    (¯`?¸·´¯) MÊ (¯`·¸?´¯)
  • Vässan

    Jag kör mina i ugnen! 175 grader ca 20 min! kanon att slippa all stekos!

  • LoVe Me

    och jag steker inte...va är då vitsen?

    Hmm??


    (¯`?¸·´¯) MÊ (¯`·¸?´¯)
  • pedersen 75

    Det är hur lätt som helst.

    Lägg dom trillande bullarna i en smord långpanna.

    In i ugnen på 225 C

    Ruska runt pannan ett par gånger under tiden.

    Tiden det tar beror på hur stora bullar du gör.

  • Repris

    Jag gör också som Pedersen. Har man så hög värme i ugnen behöver man inte försteka dem för att få stekytan.

  • Linda365
    LoVe Me skrev 2008-01-09 10:12:21 följande:
    och jag steker inte...va är då vitsen?Hmm??
    Ja jag tycker att det är godare att bara låta dom få en snabb stekyta och sen stekas helt klara i ugnen. Jag gör alltid så många så om jag skulle stå och steka alla färdiga i stekpannan så skulle det ta en evighet.
    Smaken är som baken
  • LoVe Me

    Jo det är ju sant, därför jag gör alla i ugnen, tar det inte så lång tid


    Linda365 skrev 2008-01-09 10:18:53 följande:
    Ja jag tycker att det är godare att bara låta dom få en snabb stekyta och sen stekas helt klara i ugnen. Jag gör alltid så många så om jag skulle stå och steka alla färdiga i stekpannan så skulle det ta en evighet.Smaken är som baken
    (¯`?¸·´¯) MÊ (¯`·¸?´¯)
  • Linda365
    LoVe Me skrev 2008-01-09 10:20:38 följande:
    Jo det är ju sant, därför jag gör alla i ugnen, tar det inte så lång tid
    Jag testade det sist jag gjorde pannbiffar men jag tyckte inte det blev samma goda smak som när man förstekt dom innan men man kanske ska prova att ha lite högre värme istället.
  • skrattmaja

    även jag försteker i panna, har fått för mig att man behåller smaken mer om man får en liten yta på dem först!!!!
    gör likadant om jag helsteker en fläskfilé!


    skratt-maja numer mamma till johanna ♥
Svar på tråden köttbullar i ugnen