• Tilt

    Veckosallad

    Veckosallad har jag nu provat i exakt, tro det eller ej, en vecka.
    Måste säga att jag är imponerad över att den var lika god idag som den var för en vecka sedan (lite mer pizzasalladsmak idag dock)
    Tyckte det var jäkligt mycket sallad, men den var så god så nästa veckas sallad blir större ändå.
    Billigt som 17 med : -)
    Här är receptet om någon har missat veckosallader.

    # 1 kg morötter
    # 1 kg vitkål
    # 1 purjolök
    # 1 röd paprika
    # 1 grön paprika
    # 1 dl äppelcider-vinäger
    # 1/2 dl olivolja
    # 1/2 dl rapsolja
    # 1 msk salt
    # 1 msk italiensk (men jag använde grekisk) salladskrydda

    1. Skala morötterna.
    2. Riv vitkål och morötter, gärna på matberedarens rivskiva.Skölj, ansa och skiva purjon.
    3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt.
    4. Koka upp olja och vinäger i en kastrull.
    5. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.
    Denna sallad håller sig en vecka i kyl och är billig och nyttig.

    Denna kommande vecka så ska jag prova att ha i lite annat gott å nyttigt :)

    Bara tipsade om någon har svårt för å komma på nått grönt varje dag.

  • Svar på tråden Veckosallad
  • BabyJay

    Vilket bra tips! Ska definitivt prövas! Tack

  • Taninen

    Tack för tipset!! Detta ska jag absolut testa!

Svar på tråden Veckosallad