• Sigrid

    Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)

    Snart är det dags att baka till fikat på jobbet och jag behöver hjälp med recept. Det ska vara en kaka som är lätt att baka till ca 40 personer. Går den att baka i förväg och frys in så är det pluspoäng.

    Snälla hjälp meg med något smarrigt.

  • Svar på tråden Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)
  • Peztis

    Måste det vara en mjuk kaka? Varför inte en massa olika småkakor? Det brukar alltid uppskattas när man kan göra tre-fyra olika och servera på ett stort fat - ser imponerande ut!
    Och det går ju så bra att göra havrekakor, bondkakor osv och stoppa dem i frysen. Dessutom är det lätt...

    Annars kan man ju göra mockarutor. Går också att frysa.

  • Bubblan84

    Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

    Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!

    Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete

    ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

    Du behöver:
    150 gr smör eller margarin
    2 ägg
    3 dl socker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk kakao
    1 ½ dl mjölk
    4 ½ dl vetemjöl
    Glasyr:
    50 g smör eller margarin
    3 msk starkt kaffe
    1 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl florsocker
    Garnering:
    kokosflingor
    Gör så här:
    Smält smöret/margarinet och låt svalna.

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

    Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.

    Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.

    Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

    Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

    Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

    Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

  • Odessa

    Jag har gjort kladdkaka i muffinsformar, gick fint att frysa in också. Blir lätt att få till rätt antal. Går att lyxa till med att ha vispgrädde i en skål bredvid så alla som vill får ta (många håller igen lite såhär efter jul, så att klicka på en klick på varje och så skrapar var tredje bort det är bara slöseri med tid *s*)..

  • Dino78

    Vanliga muffins är ju enkelt.
    Hade tänkt tipsa om Kärleksmums men såg att nån var före


    DIF i själ och hjärta
  • angelcry
    Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 15 min Färdigt på: 30 min Ingredienser

    Till 1 plåt:
    5 5 st ekologiska ägg
    4 4 dl strösocker
    4.5 4.5 dl vetemjöl
    3 3 tsk bakpulver
    5 5 msk kakao av god kvalitet
    300 300 g smör
    2 2 dl vatten
    200 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
    Glasyr och garnering:
    2 2 dl vispgrädde
    2 2 msk espressokaffe
    200 200 g mörk kvalitets choklad 70%
    2 2 dl kokosflingor till garnering


    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.


    2. Vispa ägg och strösocker pösigt.


    3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.


    4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.


    5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.


    6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.


    7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.


    8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.


    9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.


    10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.


    11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.


    Kärleken ser inte med ögonen utan med själen.
  • angelcry

    Oj glömde skriva va det var recept på
    En lyxigare variant av Kärleksmums


    Kärleken ser inte med ögonen utan med själen.
  • Sigrid

    Tack för alla tips. Vill gärna ha fler.

    Det som jag bakat de sista gångerna är morotskaka och kladdkaka, så det vill jag inte göra den här gången.

  • Karisma

    Kristinas kolakaka kan man göra åxå.

    Det är som en mördegsbotten, kola ovanpå och sedan smält choklad ovanpå det. Brukar vara populära, men knappast jätte nyttiga.

    Kram K.

  • angelcry
    Karisma skrev 2008-01-16 17:48:26 följande:
    Kristinas kolakaka kan man göra åxå.Det är som en mördegsbotten, kola ovanpå och sedan smält choklad ovanpå det. Brukar vara populära, men knappast jätte nyttiga.Kram K.
    Det lät gott. Vill du dela med dig av receptet?Kyss
    Kärleken ser inte med ögonen utan med själen.
  • Emil05

    Världens och jag menar världens godaste kladdekaka

    smält 200 g mörkblockchoklad med 250 g smör
    häll i 4 dl strösocker o rör tills det smält
    slå i 4 ägg rör om
    2.5 dl vetemjöl o rör..

    häll i smörad o bröad form o sätt i ugn på 225 grader i exakt 15 minuter
    låt svalna
    servera med vispad grädde

    klart på 25 min inklusive gräddningen på 15 minuter!!

Svar på tråden Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)