• Den där Linn

    Varför använder man inte alltid "snabben" på ugnen?

    Jag bara undrar, är det dåligt för ugnen att använda den för ofta?
    Annars borde det väl bara finnas en sån, varför vill man vänta på en ugn liksom...

    Ni vet, snabbläget på ugnen.

  • Svar på tråden Varför använder man inte alltid "snabben" på ugnen?
  • joller

    ja tror att det är för att den då drar mer el........

  • aster

    Bra fråga!

    Mina gissningar:

    S-läget innebär väl väldigt stark övervärme?

    Tycker den är jämförbar med grill. Sen brukar jag tänka att snabben drar mer el.

  • mammaNena

    vi använder alltid den. stå där och vänta i onödan, nej då får det kosta nått öre extra.

  • Blå Flygare

    För att det är så lätt att glömma stänga av den när man har i maten, och då blir det brännt. Bättre att vänta 2 min extra och få ätbart mat/bak.

  • Den där Linn

    Ah, då vet jag. Tack!

  • Challe N

    Vi har ingen på våran! Värdelöst!

  • Thursday

    Jag använder den alltid så jag förstår inte riktigt frågan. Vem har sagt att man inte får använa den? S använder jag för uppvärmning och så slå över till "rätt" läge när ugnen är varm.

  • mammaNena
    Thursday skrev 2008-01-11 13:13:26 följande:
    Jag använder den alltid så jag förstår inte riktigt frågan. Vem har sagt att man inte får använa den? S använder jag för uppvärmning och så slå över till "rätt" läge när ugnen är varm.
    det e väll ingen som har sagt att man inte får.. Men många gör väll det oftast inte.
  • Lilu

    Använder alltid det för att få upp tempen och sen när maten åker in så vrider jag till det den ska stå på Går fortare så


    (¯`°?.¸ ღ Stolt mamma till Linus 010716 & Lucas 030510 ღ ¸.?°´¯)
  • TessanSessan

    Jag har glömt ett antal ggr att jag har haft den på så maten har blivit förstörd, därför använder jag aldrig den om jag inte har brott.

  • Pucko Buffy

    Ex en kaka som bakas på snabben blir snabbt färdig ovanpå, men oftast inte i mitten. Snabben är till för just snabb uppvärmning av ugnen innan man sätter in maten. Den drar mer ström och kan som någon skrev tidigare nästan jämföras med grillen. Tänk på att om maträtten ska tillagas från kall ugn bör inte snabben användas utan det är tänkt att ugnen ska få ta tid på sig att bli varm och rätten blir rätt tillagad.

    lycka till i köket

  • Lina R

    Snabben ska användas för att värma upp ugnen snabbare. När den har nått rätt temperatur ändrar du till grill/över- och under värme osv.

    Snabben fördelar inte värmen jämt.

  • Alle

    Har inte snabb på vår nuvarande ugn(en snikvariant ) och inte varmluft heller - saknar båda!!!


    Det kan ALDRIG bli för mycket glitter!!!
  • Rigmor Mortis

    Använder det aldrig, det drar onödigt mycket el (det är inte en kostnadsfråga utan en miljöfråga - jag försöker spara in på elen )

  • blåfläck

    isisisis skrev 2008-01-11 15:09:36 följande:


    Den drar ju givetvis mer el!
    Det är väl inte så givetvis. Den drar mer el på kortare tid än om man skulle värma ugnen långsamt. Vilket som är strömsnålast är väl då osäkert. Vad jag vet är en vattenkokare mer elsnäll än att värma på platta. Det blir ju samma princip med snabben på ugnen.
  • isisisis

    Det är inte vad jag har hört iaf.


    blåfläck skrev 2008-01-12 07:37:15 följande:
    isisisis skrev 2008-01-11 15:09:36 följande:
    Det är väl inte så givetvis. Den drar mer el på kortare tid än om man skulle värma ugnen långsamt. Vilket som är strömsnålast är väl då osäkert. Vad jag vet är en vattenkokare mer elsnäll än att värma på platta. Det blir ju samma princip med snabben på ugnen.
  • blåfläck

    Det går säkert att räkna ut om man tar tid och kollar vad ugnen drar i el...

Svar på tråden Varför använder man inte alltid "snabben" på ugnen?