• Maria40

    Går det att ha gammalt/dåligt vin i gryta?

    Hittade ett gammalt bag-in-box-vin i skåpet, smakade på det och det smakade URK(typ vinäger). Helt klart har vinet passerat sitt bästa före datum. (Tror det har stått i skåpet 4 - 6 månader, efter öppning).

    Så, är det bara att hälla ut eller går det att använda till något t.ex. en köttgryta?

  • Svar på tråden Går det att ha gammalt/dåligt vin i gryta?
  • Lola Jämtland

    Smakar det inte vin när du dricker det så kommer det ju inte att göra det i en gryta heller....


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • mooogn

    Jag skulle inte använda det i matlagning. Smakar det äckligt som det är så kommer det garanterat att sabba köttgrytan. I mat bör bara gott vin användas!

  • Maria40

    Hm....håller med. Det är ingen ide att förstöra bra kött för att spar in några dl vin.

    Tack för era svar!

  • mooogn

    Det bästa med att köpa nytt vin till en ev. köttgryta är att du kan dricka upp det som inte går åt...

  • Maria40

    Så sant!
    Ska genast skriva upp det på min shoppinglista.

Svar på tråden Går det att ha gammalt/dåligt vin i gryta?