3 veckors sallad?
Hoppas någon kan hjälpa mig...Hur ror jag ihop en sån där råkostsallad, vissa kallar den "3 veckors sallad"?!
Hoppas någon kan hjälpa mig...Hur ror jag ihop en sån där råkostsallad, vissa kallar den "3 veckors sallad"?!
Man kan googla
http://hanneys.blogspot.com/2008/01/3-veckors-sallad.html
Jag gjorde den en gång och den var faktiskt ganska god, men lite... söt. Och den höll sig i 1 vecka för mig och inte 3, men den är praktiskt att ha i kylskåpet.
ca 8hg vitkål (
4st morötter
1 burk annannas
1/2 pujulök
riv vitkålen och morötterna
1dl äppelcidervinäger
3dl rapsolja
2dl vatten
1/2dl socker
1tsk salt
1tsk grovmalensvartpeppar
koka upp
häll över vitkålen, morötterna, annanasen och purjulöken
Rör om och på med ett lock låt stå i 30min
kallar de veckosallad, men tror vissa kallar de 3 veckors sallad, jag har själv ingen purjulök i men hon som gav mig reseptet hade de. hoppas de var de här du sökte
En annan variant:
Veckosallad för 4 personer
Vitkål ¼ huvud
5 stora morötter
1 purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
Dressing
1 dl äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1 tsk salt
½ dl socker
1 tsk örtkrydda
citronpeppar eller salladskrydda
(eller andra kryddor efter smak)
1.
Finhacka alltsammans.
2.
Koka upp alla ingredienserna till dressingen.
Häll den varm över salladen.
Krydda och rör om
3.
Förvara salladen i en stor burk med tättslutande lock
I kylen ca 1 dygn före serveringen
Hållbarheten är 7-10 dagar i kylskåp